Idén már több mint 11 ezer m²-re kötöttek vagy hosszabbítottak bérleti szerződést a Bonarka for Business irodaparkban. 

Átadták Krakkó egyik legnépszerűbb irodakomplexuma, a TriGranit Bonarka for Business (B4B) 8. elemét, a „H” épületet. A nyolcemeletes, A kategóriás irodaépület 9855 m² bérbeadható területtel rendelkezik, és máris 45%-os kihasználtsággal üzemel, míg az „F” épület nemrégiben érte el a százszázalékos bérbeadottsági szintet. 2019-ben eddig összesen több mint 11 000 m² területre vonatkozó új bérleti szerződést és szerződéshosszabbítást kötöttek a Bonarka irodaparkban. A komplexum továbbra is kiemelkedő bérlői elégedettséggel büszkélkedhet, és mivel mind ott, mind Krakkóban erős és tartós kereslet mutatkozik, a TriGranit két további irodaprojekt – az egyenként 10 000 m² bérbeadható területtel rendelkező „I” és „J” épületek – átadásának előkészítésén dolgozik a B4B irodaépület-együttesen belül.

A 9855 m² bérbeadható területet lefedő és a legmagasabb szintű szabványoknak megfelelő „H” épület 2019. április végén kapta meg a használatbavételi engedélyt, és a közelmúltban a hivatalosan is átadták, amivel a Bonarka for Business irodakomplexumban kialakított modern irodaterület mérete 75 000 m²-re nőtt. Az impozáns irodaépület, amelynek homlokzata részben üvegből készült, BREEAM Very Good minősítéssel rendelkezik. Az első bérlők – a City Break, a New Work és a Herbalife Nutrition – beköltözésével az épület kihasználtsága eléri a 45%-ot. A B4B komplexum új bérlője, és egyben első étkezdéje, a City Break a földszinten nyitotta meg 400 m² területű éttermét, míg a New Work, a közép- és kelet-európai régió három legkiválóbb irodai szolgáltatásokat nyújtó vállalatainak egyike, körülbelül 2800 m² irodaterületre vonatkozó bérleti szerződést írt alá.

A B4B krakkói komplexuma - Forrás: TriGranit

„Örömömre szolgál, hogy átadhatjuk a „H” épületet, kihasználva a továbbra is erős közép- és kelet-európai gazdaságok nyújtotta pozitív környezetet, valamint az irodapiac egészséges dinamizmusát. Idén további két irodaépület építkezési munkáit kezdjük el a B4B komplexumban, összesen 20 000 m² bérbeadható területen, valamint idén elindul a katowicei Silesia for Business első szakasza is 26 000 m² bérbeadható területtel.

A budapesti, mintegy 37 000 m² bérbeadható területet lefedő Millennium Gardens irodafejlesztés kivitelezése is jól halad – jelenleg a szerkezetépítési munkálatok zajlanak, melyek idén ősszel fejeződnek be, az irodaház átadása pedig 2021 második negyedévében várható.

E projektekkel a TriGranit pipeline irodaberuházásai immár közel 100 000 m² bérbeadható területre terjednek ki, három közép- és kelet-európai városban” – mondta el Tom Lisiecki, a TriGranit vezérigazgatója.

A komplexum egyéb épületeire jellemző élénk bérleti tevékenységekhez kapcsolódóan az elmúlt hónapokban összesen 11 316 m² bérbeadható területre kiterjedő új, megújított és meghosszabbított bérleti szerződést írtak alá. A Herbalife Nutrition – a B4B egyik régi bérlője, amelynek az a célkitűzése, hogy egészségesebbé és boldogabbá tegye a világot – meghosszabbította a 2150 m² területű bérleti szerződését a „C” épületben, továbbá jelenlegi irodaterülete további egy emelettel (1278 m² bérbeadható terület) való kibővítése mellett döntött a „H” épületben.  Emellett a GlobalLogic – egy teljes életciklusos szoftveres termékfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó vállalat – nemrégiben további két szintre vonatkozó bérleti szerződést írt alá, amely összesen 2585 m² bérbeadható területet fed le, valamint egy korábbi bérlő irodaterületét is elfoglalja majd az „F” épületben, így a vállalat összesen 6465 m² bérbeadható területet fog bérelni a komplexumban. 2019 februárjában az ipari szintű, átfogó IT-szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi vállalat, a Hemmersbach, elfoglalta az „F” épületben rendelkezésre álló utolsó bérelhető területet. A vállalat 326 m² bérbeadható területre vonatkozó bérleti szerződésével az „F” épület elérte a százszázalékos kihasználtságot. Végül, de nem utolsósorban a Vsoft, az irodakomplexum egyik régi bérlője úgy döntött, meghosszabbítja az 1777 m² bérbeadható területre vonatkozó bérleti szerződését az „E” épületben.

Forrás: TriGranit

Az A kategóriás épületekből álló, legmagasabb építési standardoknak megfelelő B4B irodakomplexum a krakkói Bonarka City Center bevásárlóközponttal szemben, Krakkó Podgórze kerületében, a Puszkarska utcában található, közel a történelmi városnegyedhez, valamint a város fő útvonalaihoz, a krakkói körgyűrűhöz és az A4-es autópályához. A belvárosi projekt egyedülálló fejlesztés a krakkói ingatlan- és irodapiacon, mivel klasszikus barnamezős projekt – a TriGranit egy 19 hektáros ipari területet alakított át modern üzleti térré.

A modern irodaépület-komplexum kompakt elrendezése, központi utcával és térrel funkcionálisan és karakterében a hagyományos városi piacot idézi. A jól tervezett közterület számos elismerésben részesült, így többek között elnyerte az artURBANICA 2012 díjat.  A komplexum főbb bérlői az Alexander Mann Solutions, a State Street, a Euroclear, a Pegasystems, a Herbalife Nutrition, a Lufthansa Global Business Services, az Innogy, a SolarWinds és a Global Logic. Elkészültekor a Bonarka for Business tíz irodaépületben összesen 95 000 m² kiadható alapterülettel áll majd a bérlők rendelkezésére, amelynek az összértéke 200 millió euró. 

Forrás: TriGranit
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elkészült az East Gate Pro Business Park első üteme

Elkészült az East Gate Pro Business Park első üteme

Újabb ipari csarnokokat adott át a WING.

A Corvin Technology Parké az első magyarországi WELL minősítés

A Corvin Technology Parké az első magyarországi WELL minősítés

A minősítés a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el.

Átadták Krakkóban a TriGranit A kategóriás irodaépületét

Átadták Krakkóban a TriGranit A kategóriás irodaépületét

Idén már több mint 11 ezer m²-re kötöttek vagy hosszabbítottak bérleti szerződést a Bonarka for Business irodaparkban. 

Hirdetés