A minősítés a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el.

Magyarországon elsőként ítélte oda az emberközpontú irodafejlesztés egyik legmagasabb fokozatát a Futureal fejlesztésében megvalósult Corvin Technology Park-nak az International WELL Building Institute. A Corvin Sétány arculatát jelentősen meghatározó, újgenerációs irodaház megfelelt a nemzetközi WELL épületminősítés feltételeinek, ami a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el.

A nemzetközi WELL tanúsítvány az épületek emberi szervezetre, egészségre, közérzetre gyakorolt hatását vizsgálja és értékeli a levegőellátás, a víz, az egészséges táplálkozás lehetősége, a természetes fény, a testmozgás, a kényelem és a szellemi frissesség alapján. A Corvin Sétány keleti tömbjében elhelyezkedő Corvin Technology Park nem csupán a tervezéskor kapta meg elsőként az előminősítést, de a fejlesztést követően a leghamarabb felelt meg hivatalosan is a szigorú WELL standardnak. A BREEAM Very Good minősítést is szerzett épület

környezetbarát megoldásai közé tartoznak többek közt a kerékpártárolók, az elektromosautó-töltők, a víztakarékos szaniterek és az energiatakarékos, hővisszanyerős gépészeti rendszer.

A 3h építésziroda által tervezett irodakomplexum építésénél nagy hangsúlyt fektettek a zöld környezet kialakítására és a kortárs művészetekre is. A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjjal is elismert Corvin Technology Park udvarát Mikus Áron Triptichon, valamint Dual nevű szobrai díszítik. Az irodaház előtt kialakított városi tér szoborral, pihenőfelületekkel várja a járókelőket, ezeket a belső udvarban egy szökőkúttal ellátott zöldfelület egészíti ki. A Corvin Technology Park környékén mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyorsmosoda, posta, bankfiókok és mozi is található.

„Büszkék vagyunk, hogy hazánkban elsőként a Corvin Technology Park irodaház kaphatta meg hivatalosan is a WELL épületminősítést. A Futureal a hazai trendeket megelőzve kötelezte el magát évekkel ezelőtt az emberközpontú fejlesztéseket elősegítő tanúsítvány mellett, és ez a döntésünk jelenleg hatalmas előnyt jelent a piacon. Azt tapasztaljuk, hogy koronavírus-helyzet ellenére továbbra is nagy a bérlői igény a kiváló lokációjú, a dolgozók jóllététét és a fenntarthatóságot is szem előtt tartó minőségi irodákra” – mondta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

A 100 millió eurós értéket meghaladó Corvin Technology Park 14 000 négyzetméter területű első tömbje, majd a 13 000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező második üteme is az OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alap tulajdonába került. A tervezésnél kiemelt figyelmet kaptak a technológiai vállalatok igényei.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Varsói irodaház lett Európa századik WELL minősített épülete

Varsói irodaház lett Európa századik WELL minősített épülete

Európában mérföldkőhöz érkeztünk, és hamarosan kiderül, itthon melyik az első WELL minősített épület.

Mikor jöhetnek az első WELL minősítések Magyarországon?

Mikor jöhetnek az első WELL minősítések Magyarországon?

Az egyik legújabb zöldépület-minősítési rendszerről ír Vértesy Mónika épületminősítési tanácsadó a TSPC oldalán.

Aranyfokozatú WELL előminősítést kapott az Agora Budapest

Aranyfokozatú WELL előminősítést kapott az Agora Budapest

A projekt mindkét épülete, az Agora Tower és az Agora Hub is.

Hirdetés