Bedrossian Ádám, építész könyvajánlója

Mit olvassunk, ha szakmailag is inspiráló tartalomra vágyunk? Ebben adhat segítséget Fülszöveg elnevezésű sorozatunk, amelyben a Hello Wood és építész barátaik által ajánlott könyveket vesszünk sorra – olyan figyelemre méltó, gondolatébresztő köteteket, albumokat mutatunk be, amelyek témájukban építészeknek és designereknek is érdekesek lehetnek, vagy csak éppen nagyon aktuálisak.

Ezúttal Bedrossian Ádám, építész könyvajánlóját olvashatjátok Neil Stephenson „Snow Crash című kötetéről.

 

„Bár eredetileg nem az építészeket célozza, amit ajánlok, de véleményem szerint az építészet mélyen kapcsolódik a társadalomhoz, a jelenhez, a múlthoz és a jövőhöz; a környezethez, az emberekhez és embercsoportokhoz való hozzáállás fizikai megtestesülése. Ebben az értelemben a Snow Crash sci-fi regény érdekes lehet az építészek számára is. Bár a történet elsősorban a kiberterek és a szabadulás virtuális világába kalauzolja az olvasót, az építészek talán képesek felfedezni a kapcsolódási pontokat az épített környezet és a szimbolikus világ között. A Snow Crash egyedi víziója a társadalmi és technológiai változásokról rávilágíthat az építészek számára arra, hogy hogyan válhat a fizikai tér és a digitális valóság egymást kiegészítő elemekké.” (Bedrossian Ádám, építész)

 

 

Egy második valóság-réteg
Avagy a kötetről kicsit bővebben

A történet a virtuális valóságban terjedő, cyberdrog és vallásos elemekkel kombinált vírus, a Snow Crash hatásait vizsgálja az emberek elméjére. A könyv az úgynevezett Cyberpunk műfaj jelentős alkotása, inspiráló lehetőségeket kínálva azoknak, akik szívesen kalandoznak a lehetetlen és lehetséges határain. 

A Snow Crash olyan virtuális valóság közösségi élményt mutat be, amelyet második valóság-rétegként lehet felfogni, és így a regény szerteágazó fantáziával teli lehetőségeket rejt mindazok számára, akik elmerülnek a képzelet és a valóság határvidékén. A könyv stílusosan kelti életre a cyberpunk világát, amely magával ragadja az olvasót, és a képzelet világában való barangolásra hívja őket, mindeközben gondolkodásra késztetve az építészet és a társadalom kapcsolatáról.

 

Hello Wood Web | Facebook | Instagram

 

Grafikai kreatív: Sztranyák Zsófia

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A városfejlesztés közös felelősségünk | Fülszöveg by Hello Wood

A városfejlesztés közös felelősségünk | Fülszöveg by Hello Wood

Fülöp Tamás, a Hello Wood csoportvezető építészének könyvajánlója

Pályázz a diplomamunkáddal és nyerj! | Hello Wood Diplomadíj

Pályázz a diplomamunkáddal és nyerj! | Hello Wood Diplomadíj

A határidő: szeptember 30., szombat éjfél

Most tényleg a Marson landolt a Hello Wood Pebble podja

Most tényleg a Marson landolt a Hello Wood Pebble podja

Poligonális kabin marsi környezetben

Hirdetés