Andrés Reisinger rendezésével nyílt meg egy izgalmas design kiállítás Németországban.

Számos sci-fi alkotás – kezdve a Star Trektől a 2001: Űrodüsszeián át a Blade Runnerig – olyan design elemekkel van tele, amelyek formálták a jövőről alkotott képünket. Sok tárgyhoz társítunk olyan elképzeléseket, amelyek a jövőre utalnak.

A németországi Vitra Design Múzeumban most 'Science Fiction Design: From Space Age to Metaverse' címmel nyílt meg egy új kiállítás, amelyet az argentin képzőművész, Andrés Reisinger állított össze. A 100 elemű kiállítás a múzeum gyűjteményéből állt össze, futurisztikusan komponálva a művész által, és kiegészítve saját alkotásaival.

Reisinger digitális műveit NFT-ként is értékesítik, nagy érdeklődésre tartanak számot a design világában. A XX. század elejének és a '60-as '70-es éveknek fontos design motívumait is bemutató kiállításban helyet kaptak olyan friss alkotások, amelyek a metaverzum virtuális világának készültek.

„Amikor felkért a Vitra Design Múzeum, hogy dolgozzak ezen a kiállításon, már rögtön tudtam, hogy szeretném az argentin fantasy író, Jorge Luis Borges témáit is megjeleníteni, hiszen régóta rajongója vagyok. Műveinek központi motívumai a tükrök, amelyek átjárók az alternatív valóságokba. Ezért a tükrök fókuszpontjai ennek a kiállításnak, így többféle valóság és idővonal is létrejöhet a képzeletünkben, miközben bejárjuk a kiállítást. Nagyon örülök, hogy elkészültünk a munkával, amely egy olyan térről is időről szól, amely nem ismer teret és időt” - mondta Reisinger.

A kiállítás 2025. május 11-éig látogatható, egyéb információk ezen a linken érhetőek el. További képek a galériában!

Forrás: Sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Apartman külföldön, kedvező hitelek, technológia

Apartman külföldön, kedvező hitelek, technológia

Szétnéztünk a most megnyílt Lakás Kiállítás 2021-en.

A mindennapi élet nem mindennapi reflexiói

A mindennapi élet nem mindennapi reflexiói

A Labrosse x Murakami – Monuments of Everyday Life című kiállítás szeptember 23-án nyílik a Kahan Art Space-ben. Interjú az alkotókkal!

Designerek formálta „szép új világ”

Designerek formálta „szép új világ”

Október 8-án indul az idei Budapest Design Week.

Hirdetés