Hirdetés

Cetbordák alatt

Fantáziavilágba repíti az olvasót a kínai Reading Mi könyvesbolt.

A hong-kongi bázisú Panorama Design Group változatos projektjei jellemzően nagyléptékű, történetmesélő utazásra invitálnak. Az általuk tervezett Reading Mi üzlet célja egy új, családi-kulturális létesítmény megteremtése volt. A foshani bevásárlóközpontban a Yoyi Book kiskereskedelmi márka megrendelésére épített helyszín az olvasást szociális, kulturális tevékenységekkel fogja egységbe. A Reading Mi-ben könyvesbolt, kávézó, családi zóna és még egy 100 férőhelyes színházterem is helyet kapott.
 

 

A Panorama Design Group csapata 2500 négyzetméteren sok faanyag és meleg, természetes színpaletta használatával valósította meg a „nyugalom mennyországát”. Már a bejárat fából készült, kupolás, halborda-szerkezetű „tudás terében” is ez a nyugodt hangulat fogad, hogy ezután továbbhaladjon az üzlet többi helyiségébe. A békés esztétikum mellett minden egyes tér saját, egyedi designnal rendelkezik. A fa lécekből kialakított, különböző organikus díszítések a változatos olvasói élményhez is hozzájárulnak.

 

 

A családi zónában színházi reflektorokkal felszerelt udvart alakítottak ki, itt mesemondó- és drámaelőadásokat is tartanak. A nyitott könyvet imitáló födémmel megépített színház ugyanakkor a kötetlen olvasásnak, sajtókonferenciáknak és csoportos foglalkozásoknak is helyet ad. A vásárlók a kávézóban frissülhetnek fel, ahol lehetőség van további olvasásra és tanulásra is.

 

 

A „város lelkének és kulturális menedékének” szánt Read Mi épületét kiemelt figyelemmel tervezték. A látogatót érzelmileg kapcsolja a térhez az enteriőr számos eleme, azonban egyik sem tolakodó módon: a helyiségek nem túlméretezettek, és az üzletben elkerülik a kínai könyvkereskedelemre jellemző mennyiségorientált fogásokat is.

 

 

Vajon a Read Mi úttörő lehet-e egy újgenerációs könyvpiac kiépítésében? Az alapok mindenesetre megvannak: változatos olvasói zónák, a családbarát kialakítás és a különleges designelemek vonzó, könnyen elérhető célponttá teszik a könyvek régi és leendő szerelmesei számára is. Már csak el kell terjeszteni az „igét”.

 

 

Panorama Design Group | Web | Facebook | Instagram

 

 

 

Forrás: Frame

 

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mozgásra fel!

Mozgásra fel!

ActiCity néven kulturális- és mozgásközpont lesz a romos veszprémi gyermekkórházból 2023-ra.

Octogon 171

171 - 2021/7

Megjelent az OCTOGON magazin új, 171-es (2021/7-es) lapszáma, benne sok egyéb mellett cseh vitézek várával, a Földes Architects sasadi villájával, a  V30 sportközponttal, egy vasbeton-szerkezet előregyártó üzemmel, vagy a várpalotai zöld város projekttel.

Bécs 2040-re klímasemleges lehet

Bécs 2040-re klímasemleges lehet

Napelemeket telepítenek a bécsi metróállomások tetejére. Az így termelt zöldárammal működtetik majd a világítást, a mozgólépcsőket és a lifteteket.

Hirdetés