Hirdetés

Kicsit morbid, de kiegészítőként akár korona is hozzácsatolható. 

Ha már az idei év "ruházata" a maszk, nem árt gondolni a gyerekekre is: egyes országokban a gyermekek visszatérnek az iskolába, a Metaform Architects pedig arcpajzsot tervezett számukra, cserélhető dekorációs elemekkel. A 4-8 éves gyermekeket megcélzó védőfelszereléshez plusz kiegészítőként például korona vagy nyúlfül is csatolható.

A 3D-s nyomtatással készült műanyag keretet úgy tervezték, hogy illeszthető legyen akár a gyermek sapkájára is. A luxemburgi székhelyű építésziroda elmondása szerint

ezekkel a maszkokkal szeretnék ösztönözni az iskolásokat  a megfelelő biztonság és higiénia gyakorlására anélkül, hogy feleslegesen megrémítenék őket. A pajzs így egyszerre biztonságos, mert a gyermekek nem érintik feleslegesen az arcukat, mellette pedig szórakoztató és játékos is egyben.

Bár a tudomány jelenlegi állása szerint a koronavírus járvány a gyermekekre kevésbé veszélyes, mint a felnőttekre, de a betegséget ugyanúgy el tudják kapni, és átadni a veszélyeztetett embereknek. Az arcpajzs mellett a koronavírus következtében mások is gondoltak a gyermekekre:

Forrás: Metaform Architects
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Renzo Piano filmakadémiai múzeuma, olyan mint egy űrhajó

Renzo Piano filmakadémiai múzeuma, olyan mint egy űrhajó

Mert a filmmúzeum tárlata is igazi űrutazás.

Vonattal a Brexit ellen

Vonattal a Brexit ellen

Könnyebb és gyorsabb lesz vonatozni Amszterdam és London között.

Gáztartályok dobták fel az irodadesignt

Gáztartályok dobták fel az irodadesignt

A belsőépítészeti újrahasznosítás a tajvani Waterform Design stúdiót dicséri.

Hirdetés