Hirdetés

Új alkotások születése egy jó ügy érdekében – ma van a gyermekjogok világnapja

2023. november 15-én nyílt meg a Hintalovon Alapítvány összművészeti kiállítása, amelynek során a gyermek jogvédelem témára reflektálva 17 ismert festőművész és 4 író-költő teljesen új alkotásokat hozott létre. A Bérczi Linda művészeti menedzser vezetésével megvalósuló projekt fő célja felhívni az Alapítvány munkájára és a gyermekek jogaira a figyelmet. A „Mindenki volt gyerek…” című kiállítás alkotásainak megvásárlásával a civil szervezet munkáját lehet támogatni. A nyitvatartási időszak alatt tárlatvezetésekkel és workshopokkal várják az érdeklődőket. A tárlat december 21-ig látogatható a The Space galériában. 

„A Hintalovon Alapítványban 2015 óta azért dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet a gyerekek jogaira. Azt szeretnénk elérni, hogy a felnőtt-társadalom az élet minden területén vegye figyelembe a gyerekek érdekeit és szempontjait. Az a célunk, hogy Magyarország jobb hely legyen a gyerekek számára. Szeretnénk, ha a családok, az iskolák, a tanárok, a sportegyesületek, a kórházak, a politikusok, a döntéshozók és az egész társadalom odafigyelne a gyerekekre. Ha mindannyian megértenénk, mennyire meghatározó a gyerekkor, milyen fontos, hogy jó legyen itt gyereknek lenni – és hogy minden gyerek számít.”

– vallja Gyurkó Szilvia az alapítvány alapítója. 

Kiállító művészek:
Bálványos Levente, Benyovszky-Szűcs Domonkos, Cseh Lili, Csorba-Simon István, Fajgerné Dudás Andrea, Fülöp Tünde, Gerőcs Péter, Hajas Katinka, Hajgató Terézia, Horváth Lóczi Judit, Karafiáth Orsolya, Kiss Márta, Koleszár Kata, Kusovszky Bea, Majoros Áron, Márton László, Németh Marcell, Szabó Kristóf (Kristóflab), Szenteleki Gábor, Szentesi Éva, Wolsky András


A kiállításra való készülés során az alkotók több workshopon vettek részt, amelyet az alapítvány munkatársai tartottak és az ezeken az alkalmakon szerzett benyomások és érzések mentén hozták létre releváns és megindító alkotásaikat. A képzőművészek munkáiból inspirálódva pedig az írók és költők fogalmazták meg saját nyelvezetük és írói világuk alapján műveiket. 

A tárlat különlegessége pontosan abban áll, hogy

a festményekhez hasonlóan, az írások is műalkotásként lesznek láthatók és olvashatók a galéria falán, így szerezve összművészeti élményt azoknak, akik ellátogatnak a helyszínre.

Az alkotások megvásárlásával az alapítvány hosszútávú működéséhez járulhat hozzá a lelkiismeretes és „jószemű” látogató. 

Partnerek: Art is Business, Együtt a Művészetért Egyesület
Helyszín: The Space Contemporary Art Gallery (1015 Budapest, Hattyú utca 16.)
Kiállítás látogatható: 2023. november 16. – december 21. között, kedd-péntek 12-16 óra között

 


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Átjárók nyílnak a Citadellán és egy tó is lesz belül

Átjárók nyílnak a Citadellán és egy tó is lesz belül

A zöldfelület a másfélszeresére, 20 000 négyzetméterre nő a megújuló Citadellán.

Kandinszkij és Almodovar ihlette textilek a FUGA-ban

Kandinszkij és Almodovar ihlette textilek a FUGA-ban

Április 22-én virtuális programmal nyílik a Ferenczy Noémi díjas designer kiállítása.

Wolsky András kiállítás Madridban és Lisszabonban

Wolsky András kiállítás Madridban és Lisszabonban

A képzőművész geometrikus absztrakt munkáit a generált véletlen és az idő hozza létre.

Hirdetés