A SALT Budapest tradicionális konyhát és hangulatot kínál, ami az enteriőrben is megjelenik.

Konyha és kiszolgálás, név és design tökéletes egységben jelenik meg a SALT Budapest étteremben a pesti belvárosban. A hagyományos, vidéki hangulatot a természetes anyagokat és egyszerű motívumokat alkalmazó design is erősíti. 

„Úgy szeretem az édesapámat, mint az emberek a sót” – a népmeséből vett idézet sok mindent megmagyaráz a belvárosi SALT Budapest fine dining étteremmel kapcsolatban, a névválasztást egyértelműen, de a hely pozicionálását is.

Fotó: Zoltai AndrásFotó: Zoltai András

A koncepció a tradicionális magyar konyha alapjainak felidézése: Tóth Szilárd séf ételeiben központi szerepet játszanak a gyógy- és vadnövények, melyek többségét maga gyűjti vidéken, egy részét pedig kistermelők szállítják. Ezek a különleges alapanyagok frissen, vagy fermentálva kerülnek a fogásokba – írják a Facebookon. Olyannyira kötődnek a hagyományokhoz, hogy a sonka és szalonna egyenesen Szatmárból, Tóth Szilárd családjának hústermelőjéből érkezik, a kenyér – a magyar étkezési kultúra alaptétele – ugyanakkor helyben készül, hogy frissen kerülhessen az asztalokra. Kiváló borászatok termékei mellett ritkaságokat is kínálnak.

Belváros ide vagy oda, a tradicionális jelleg meghatározza a közös étkezésre szánt időt és hangulatot: akárha egy vidéki családi vacsorán lennénk.

Az étterem a Hotel Rum neoreneszánsz épületén át közelíthető meg, vagyis az utcáról nem léphetünk be, ám a hatalmas kirakatok már ott is jelzik, hogy valami különleges történik az üvegfüggöny mögött.

Fotó: Zoltai AndrásFotó: Zoltai AndrásFotó: Zoltai András

Amilyen gondosan válogatja Tóth Szilárd az alapanyagokat, olyan körültekintően járt el Laki Eszter és csapata, a studio NUR az design kialakításakor. A séfasztal az étterem központi részén helyezkedik el, így a vendég bármikor odaléphet a vendéglátókhoz.

A SALT Budapest a CNN budapesti éttermekről szóló összeállításába is bekerült:

A gasztronómiai koncepciót az egyszerű elemeket, szabadkézi rajzot használó grafikai tervezés is tükrözi, de ugyanilyen fontos a természetes anyagok (fa, kő, növények) használata; egyszerűsített a logó is: a SALT-ból csak a kezdőbetűt használják, fűszerként néhány szem sóval, így utalva a mottóra: „Milyen lenne az élet só nélkül?”

Hogy ne legyen sótlan, arról a két házigazda – a séf mellett az étterem vezetője, Boldizsár Máté – gondoskodik, ugyanis sokszor maguk viszik az asztalokhoz a fogásokat, és olykor mesélnek is az ételekről.

1 / 10 fotó



Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magyarország legtágasabb ételudvarával nyit az Etele Plaza

Magyarország legtágasabb ételudvarával nyit az Etele Plaza

Egyedi belsőépítészeti design és közvetlen tetőterasz-kapcsolat várja a látogatókat.

Fiatalos elegancia  Wrocław vibráló szigetén

Fiatalos elegancia Wrocław vibráló szigetén

Az étterem pontosan olyan, mint a helyszín: színes, pezsgő és zöld.

Magyarország legtágasabb ételudvarával nyit az Etele Plaza

Magyarország legtágasabb ételudvarával nyit az Etele Plaza

Egyedi belsőépítészeti design és közvetlen tetőterasz-kapcsolat várja a látogatókat.

Fiatalos elegancia  Wrocław vibráló szigetén

Fiatalos elegancia Wrocław vibráló szigetén

Az étterem pontosan olyan, mint a helyszín: színes, pezsgő és zöld.

Magyarország legtágasabb ételudvarával nyit az Etele Plaza

Magyarország legtágasabb ételudvarával nyit az Etele Plaza

Egyedi belsőépítészeti design és közvetlen tetőterasz-kapcsolat várja a látogatókat.

Fiatalos elegancia  Wrocław vibráló szigetén

Fiatalos elegancia Wrocław vibráló szigetén

Az étterem pontosan olyan, mint a helyszín: színes, pezsgő és zöld.

Hirdetés
2025/42025/32025/22025/12024/12024/82024/72024/62024/52024/42024/32024/22024/12023/62023/82023/52023/72023/62023/42023/52023/42023/32023/32023/22023/22023/12023/12022/82022/62022/72022/52022/62022/42022/52022/42022/32022/32022/22022/22022/12022/12021/82021/62021/72021/52021/62021/42021/52021/32021/42021/32021/22021/22021/12021/12020/62020/82020/72020/52020/62020/42020/52020/42020/32020/32020/22020/22020/12020/12019/62019/82019/72019/52019/62019/42019/52019/42019/32019/32019/22019/22019/12019/12018/82018/62018/72018/52018/42018/32018/22018/12017/82017/72017/62017/52017/42017/32017/22017/12016/82016/72016/62016/52016/42016/3 2016/22016/12015/82015/72015/62015/52015/42014/42014/32014/22014/12013/62013/52013/42013/32013/22013/12015/32014/52014/62015/22014/72014/82015/1