Kulturális élmény, kortárs művészeti színező, színváltó palack, kézműves sörök. Adventi ajándéktippek az OCTOGON online szerkesztősége ajánlásával

Advent utolsó hetébe léptünk, úgyhogy ezúttal könnyen beszerezhető, sok mindenkinek ajándékozható meglepetésekben gondolkodtunk, amiket tényleg még az utolsó utáni pillanatban is beszerezhettek. A válogatásunk fókuszába szívmelengető színek és vagány vizuális megoldások kerültek. Tartsatok velünk!
 


UNFINISHED | Alternatív színező kortárs művészek vázlataival

Az UNFINISHED színező kreatív ajándék gyerekeknek, fiataloknak és időseknek, kortárs művészet iránt érdeklődőknek, vagy olyanoknak, akik csak meditatív kikapcsolódásra vágynak a szürke hétköznapokból. A projekt megvalósulásában hat művész vett részt – Csató József, Kárándi Mónika, Keresztesi Botond, Pintér Gábor, Schwéger Zsófia és Trapp Dominika –, akik megosztották gondolataikat a mentális egészség témájáról, és kifejezetten a kiadványhoz készítettek befejezetlen vázlatokat. Ceruzával, festékkel és a legkülönfélébb technikákkal fejezheti be a könyvet az olvasó-alkotó. 
 


Cikkünkből többet is meg tudhatsz, Bényi Lillától, a projekt ötletgazdájától.

A színező angol és magyar nyelven az alábbi helyeken érhető el: Kastner Kommunity, NOS, Rododendron Art&Design Shop, Szerkesztősèg, ISBN könyv+galéria, Írók Boltja, Atlantisz Könyvsziget, Fiók, Magyar Nemzeti Galéria, Hungarian National Gallery, Vasarely Múzeum Budapest, Ludwig Múzeum
 Light Art Museum Budapest | Superluminal kiállításélmény

Bár szakmai ártalom, hogy rajongunk a designtárgyakért és az esztétikus, tartalmas könyvekért, élményt ajándékozni legalább annyira jó választás. Erre ajánljuk az egykori belvárosi piac helyén kialakított fényművészeti múzeum Superluminal tárlatát. A nemzetközi válogatásban szereplő közel negyven alkotó műveinek központi eleme a fény, azonban mind túllépnek annak fizikában használatos definícióján. A művek által felvetett különböző témák – a szupernóváktól a fekete lyukakig, a mesterséges természettől a párhuzamos univerzumokig, a programozott neuronhálózatoktól a sugárzó üvegtárgyakig, vagy a kristály szerkezetébe záródott sarki fénytől a retinán létrejövő fénykoreográfiáig – új lehetséges nézőpontokat keresnek a láthatóság tartományain belül és túl. A kiállítás egyszerre szólítja meg a művészethez értőket és a laikusokokat, de a kisebbeket is garantáltan leköti! 
 

Nohlab: Journey

A tárlatról bővebben friss cikkünkben olvashattok.
Jegyek ITT!

 24 Bottles | REactive színváltós kulacs

Egy szép kulaccsal nem lehet mellélőni: fenntartható, és mindenkinek jól jöhet, akár a hétköznapi rohangáláshoz, akár csak alkalmakként kirándulásokhoz, utazásokhoz. A 24 Bottles legújabb kollekciója nem csak a vad színkombinációival hívja fel magára a figyelmet, hanem a színváltós technológiáján köszönhetően a beletöltött folyadék hatására, valamint tapintásra is változtatja a színét. Sárga/zöld és pink/lila verzióban dobták eddig piacra. Mi egy fekete/fehér modellnek is örülnénk a jövőben!
 


A kulacsokat beszerezheted a Fiók shopban, személyesen vagy online. Ha pedig visszafogottabb színeket ajándékoznál, azokból is hatalmas választék vár.
 Brew Your Mind | Kézműves sörök design köntösben

A év végi ünneplésekhez  gyakorta hozzátartoznak a finom italok is, amiket vendégségbe is lehet vinni, de ajándéknak is jól működnek. Ha a családba, vagy barátok között vannak „sörös típusok”, nekik nagy szeretettel ajánljuk a szekszárdi sörfőzde, a Brew Your Mind különlegességeit. És hogy mindez miért kerül be egy építészeti- és design magazin adventi válogatásába? A Classmate Studio izgalmas grafikái miatt, amelyek designtárgyakká avanzsálják az egyszerű alumínium dobozokat.
 


Olvasd el interjúnkat az arculatot megalkotó Classmate Studio egyik vezető tervezőjével Kiss Gergely Józseffel. A söröket pedig itt rendelheted meg. 
 +1

OCTOGON magazin előfizetés

Utolsóként, de nem utolsósorban magunkat is ajánljuk! A Pulitzer-emlékdíjjal kitüntetett, idén 25 éves OCTOGON architecture&design magazin elsősorban a hazai és a régiós kortárs építészettel, designnal és a szélesebb értelemben vett vizuális kultúrával foglalkozik. Bár az évi nyolc alkalommal megjelenő OCTOGON lapszámokban megjelenő cikkek többsége olvasható online is, kézben tartani ezt a nagy presztízsű, minőségi kiadványt teljesen más élmény. Gyűjteni is ér!
 


Az OCTOGON magazinra erre linkre kattintva lehet előfizetni!


 

Könyv, kártya, ceruza – karácsony 20. századi módon. Adventi ajándéktippek az OCTOGON online szerkesztősége ajánlásával

Cikkünket ITT tudod elolvasni.

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 2. rész

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 2. rész

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 2. rész

Könyv, kártya, ceruza – karácsony 20. századi módon. Adventi ajándéktippek az OCTOGON online szerkesztősége ajánlásával

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 1. rész

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 1. rész

Sander Patelski grafika, Sekhina bornyitó, Balaton Offseason kötet és Printworks jenga – ajándékozz minőségi, értékes építészeti témájú és/vagy „csak” nagyon menő designtárgyakat! Adventi ajándéktippek az OCTOGON online szerkesztősége ajánlásával

Imádjuk a székeket! – adventi „székfoglaló”

Imádjuk a székeket! – adventi „székfoglaló”

Advent minden napjára jut egy-egy designdarab.

Hirdetés