A TOP TRIÓ folytatásaként az OCTOGON Deco magazinban megjelenő Triász elnevezésű sorozatunkban mindig egy-egy belsőépítész fejti ki a véleményét három kedvenc projektjéről – belsőépítészek belsőépítészekről. Ezúttal Andrási Gertrúdot és Aleksic-Sütő Júliát, azaz a Sunny Side Up Studio-t (SSUS) kérdeztük favoritjaikról.

A pandémia idején alapított Sunny Side Up Studio egy nagy álom megvalósulása volt az egyetemi barátnők, Andrási Gertrúd és Aleksic-Sütő Júlia belsőépítészek számára. Az ebből fakadó „öröm-alkotás” pedig a munkáikban is visszaköszön. Projektjeik tervezése során olyan egységet igyekeznek kialakítani, ami harmonikus és inspiráló környezetet biztosít megrendelőik számára – legyen szó magánlakásról, nyaralóról, étteremről, üzlethelyiségről vagy akár egy kids clubról. A kiindulópont náluk mindig a megfelelő funkcionalitás, éppen ezért jól kihasználható tereket és bútorokat kreálnak az egyéni igényeknek megfelelően. Hisznek abban, hogy a minket körülvevő térnek fontos szerepe van jóllétünkben – a SSUS ezt szem előtt tartva hoz létre különleges és szerethető enteriőröket, némi eklektikával megspékelve. És, hogy melyik három belsőépítészeti munkát emelte ki Gertrúd és Júlia (SSUS) az elmúlt pár évből? Mutatjuk! 
 

Cikkünk az OCTOGON Deco 2023/6-os lapszámából!1. PAULAY APARTMAN
Tervező: Vörös Kati X KOZIE Projekt
Projekt megvalósulása: 2023
Fotók: Gosztom Gergő

„Ez egy 41 négyzetméteres kompakt, baldachin függönyökkel szeparált, egylégterű konyha-nappali-hálós stúdiólakás, ahol Vörös Kati történészi múltja, ahogy minden projektjében, úgy itt is visszaköszön – a lakás eredeti adottságainak helyreállítása és vintage elemekkel történő kiegészítése jellegzetes vonása minden általa tervezett otthonnak. Kedvenc részletünk a »fekete doboz«, a térkihasználás szempontjából roppant praktikus, homogén tömb, ami magába foglalja az előszobabútort, konyhát és a fürdőbe vezető titkos átjárót – ugyanakkor a lakás legkarakteresebb és legmodernebb eleme is egyben.”


 

2. Bródy projekt
Tervező: BunkerDolphin (Konrád József)
Projekt megvalósulása: 2021
Fotók: Zana Krisztián

„A Bródy projekt esetében a remek térszervezés mellett az erőteljes színek adják meg az enteriőr valódi hangulatát. Kiemelkednek az olyan apró részletek, mint a konyhában és fürdőben V-alakban mart karakteres fogantyúk, fényes felületű kapcsolókeretek, és néhány olyan élénk vintage darab, amelyek élettel töltik meg a belső teret. A fekete bútorlappal kontúrozott nyers, natúr rétegelt lemez a harsányabb színekkel és formákkal kombinálva igazán izgalmas és friss hatást eredményeznek.”3. Somoskabin
Tervező: Design Studio *ness (Ferenczi Zsófi és Sipos Rebeka) – Triász-favoritjaikról ITT olvashattok!
Projekt megvalósulása: 2022
Fotók: Jágity Fanni

„Nagy kedvencünk a Somoskabin víkendház, amely egyszerű geometrikus formájával és jellegzetes égetett fa homlokzatával kitűnik a szlovák-magyar erdőszéli tájból. Az épület hosszúkás alapformájából tömbszerűen kivágott blokk tágas teraszt képez, amelyre a belsőépítészet is reagál. A belső tér legmeghatározóbb eleme a központi, meghatározó, kékeszöld színű bútorkubus, amely összeköti és egyben el is választja egymástól az egyes tereket, funkciókat.”Sunny Side Up Studio | Web | Facebook | Instagram
Fejléckép: Rédling Hanna

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Kötelező olvasmány fiatal építészeknek: Trust your Architect!

Kötelező olvasmány fiatal építészeknek: Trust your Architect!

Útmutató munkakörökről, szakmai szervezetekről, jogosultságokról, brandépítésről, kommunikációról.

Építési engedélyt kapott a Mazsihisz Szeretetkórháza

Építési engedélyt kapott a Mazsihisz Szeretetkórháza

Jelentős lépés egy modern, XXI. századi kórház megvalósítása felé. 

Hirdetés