Hirdetés

Madridban nyitotta még új üzletet a Veja

Nyers kivitelezés és a naturalista megoldások jellemzik a francia cipőmárka, a Veja első madridi üzletét. A helyi Plantea Estudio által tervezett enteriőr a cipőmárka fenntartható küldetésének megfelelően a klasszikus madridi építészetet gondolja újra, minimális anyagfelhasználással.  


A kiskereskedelmi helyiség egy belvárosi épületben kapott helyet, amely a 20. század fordulója körüli építése óta üzletként, étteremként és banki irodaként működött. A Veja már héjra lecsupaszított állapotában vette át a teret, a Plantea Estudio csapata pedig azonnal meglátta a nyers befejezetlenségben rejlő lehetőségeket.
 

„Ez a fajta téglaszerkezet az építészet eredetéhez, egy időtlen nyelvhez vezet, ami soha nem fog kimenni a divatból. Nem volt jobb döntés számunkra, mint hogy ebből induljunk ki és szabadon felfedjük. A látszat ellenére sokat dolgoztunk azon, hogy úgy tűnjön, mintha semmit nem csináltunk volna. A legjobb formájába hoztuk a szerkezetet” – mesélik a belsőépítészek. 

Ez az építészeti attitűd tükrözi a márka azon elképzelését is, hogy egy házon belül kialakított javítóműhellyel ösztönözzék az ügyfeleket arra, hogy javítsák meg az elhasználódott edzőcipőiket, ahelyett hogy újat vennének. 
 


Az épület vázát érintetlenül hagyták, valamint a falak és gerendák is szabadon maradtak. Egyedül a válaszfalakat vakolták le, ami egyrészt a hagyományos spanyol stílusra utal, másrészt a Veja cipők standard színét idézi. A padlót egységesen cementhabarccsal vonták be, ami az egész belső térben összefüggő felületet teremt, ugyanakkor kontrasztot képez az előcsarnokban lerakott vaskos macskakövekkel.

 

 

Forrás: Dezeen

 


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

The Hub – egy Duna-parti ökoszisztéma 

The Hub – egy Duna-parti ökoszisztéma 

Doughnut ökonómia és közösségi létforma az egykori Papszigeti kemping helyén – Csitári Tímea enteriőrtervező diplomamunkája.

Északi fény Budapesten

Északi fény Budapesten

Szeredy Dorottya Petra enteriőrtervező diplomamunkájában a Bálna épületét gondolta újra: közösségi térként lehelne lelket a hányattatott sorsú épületbe.

Időtálló eklektika
  • 2019-03-21 14:15
  • Deco

Időtálló eklektika

Gyárfás Miklós és Szigeti Zsófi építész-stylist házaspár együtt alakította át budapesti bázisát. 

Hirdetés