Hirdetés

Kína a képzeletemen túl - művészeti pályázat

A Kínai Népköztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériumának Közép-kelet-európai Képviseleti Irodája és az ELTE Konfuciusz Intézete művészeti pályázatot hirdet a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója alkalmából.

A pályázat mottója a Kína a képzeletemen túl – „China beyond my imagination.  Várnak minden olyan tetszőleges technikával készített képet (pl. fotó, montázs, festmény, grafika stb.), amely a két nép közötti kapcsolatokra reflektál a kultúra és a turizmus területét állítva középpontjába.

Pályázati feltételek, információk

 • Az alkotások címe mellé egy 500 leütésnél nem hosszabb leírást kell csatolni a kép inspirációjáról és témájáról magyarul, illetve kínai vagy angol nyelven.
 • A képek maximális mérete A/1-es lehet.
 • A pályázók jelentkezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezők digitális formában tárolhassák és kiadványaikban, illetve az általuk üzemeltetett web felületeken felhasználhassák a beérkezett műveket (az alkotók nevét feltüntetve).
 • A beérkezett munkákból (előzsűrizést követően) az ELTE Konfuciusz Intézete kiállítást szervez.
 • A zsűrizést a pályázat kiírói végzik külső szakértő bevonásával.
 • A leadási határidőt követően a szervező a beérkezett pályázati anyagokat feltölti az ELTE Konfuciusz Intézet facebook oldalára és honlapjára.
 • Jelentkezhet minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár.

A pályázati anyag leadása

 1. A pályázati mű eljuttatása az ELTE Konfuciusz Intézetébe (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, 1 em./16.; nyitvatartási idő: H-Cs 11 órától 18:30-ig, P: 11 órától 16 óráig) a leadási határidő előtt.
 2. A kép címének, leírásának és digitális verziójának (JPG formátumban és a lehető legjobb képminőségben) elküldése az elte.konfuciusz.intezet@gmail.com e-mail címre a leadási határidő előtt.
 3. Leadási határidő: szeptember 23., 18:30.

Az elbírálás október folyamán történik meg, a díjátadóval egybekötött eredményhirdetésre október közepén kerül sor az ELTE BTK F épületének Kodály dísztermében.

Díjak

 • Az első helyezett díja: egyszemélyes kínai utazás 2019 novembere folyamán (a nyertessel személyesen egyeztetve), valamint az ELTE Konfuciusz Intézet egy szabadon választott nyelvi vagy tradicionális kínai festészet kurzusa.
 • A második és harmadik helyezett díja: az ELTE Konfuciusz Intézet egy szabadon választott nyelvi vagy tradicionális kínai festészet kurzusaHa tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hópelyhet idéz és a várost is szervezi egy új reptér Kínában

Hópelyhet idéz és a várost is szervezi egy új reptér Kínában

A harbini reptér leendő hármas terminálját az ember, a természet és a helyi igények funkcionális kiszolgálására tervezte a MAD Architects.
Örökségvédelem ma(napság) Magyarországon

Örökségvédelem ma(napság) Magyarországon

Az örökségvédelem ma talán még sokszínűbb is, mint régen – de közösen tartozunk érte felelősséggel.

Betonhidat nyomtattak Sanghajban

Betonhidat nyomtattak Sanghajban

Két robotkaros 3D nyomtatóval, mindössze 450 óra alatt nyomtattak egy több mint 26 méter hosszú gyalogoshidat Kínában. A számítások szerint a hagyományos építésnél 33 százalékkal került kevesebbe printelni. 

Hirdetés