A Budapest FotóFesztivál és az Instituto Camões Budapeste együttműködésében létrejött Változó tájkép – modern portugál fotográfia című kiállításának megnyitója.

Web:https://www.facebook.com/events/592574187883026/
Időpont:2019 Március 29. 18:00, Péntek
Hely:Budapest Projekt Galéria
Település:Budapest
Cím:Kossuth Lajos utca 14.

 

Köszöntőt mond:

  • Maria José Morais Pires, Portugália budapesti nagykövete
  • João Miguel Henriques, a Camões Intézet Budapesti Nyelvi Központjának igazgatója
  • Mucsy Szilvia, a BPF igazgatója, a kiállítás kurátora

A kiállítás a modern tájkép fogalmát vizsgálja négy kortárs portugál fotográfus különböző nézőpontjából. A tájkép, amely a vizuális művészet egyik örök témája az eltérő fotográfiai munkák értelmezésében formálódik újjá. Tiago Casanova, Paulo Catrica, João Grama és Tito Mouraz a tradicionális területek, illetve a modern társadalom által alakított táj látképét ábrázolják.

Tiago Casanova Pearl (Gyöngy) című munkája a természeti célterületekre irányuló turizmus a naturális területek mesterséges beépítésének problémát járja körül, Atlanti-óceán gyöngyszemeként tartott Madeira szigetén készült anyagával. Paulo Catrica projektje a Stadia (Stadion), megkérdőjelezi az ember és az épített környezet közötti harmonikus kapcsolatot. João Grama egy különleges és tradicionális halászat eszközét vizsgálja Portugália délnyugati sarkában. A Ropes (Kötelek), amit a vad tengerparton használtak, az emberi munka fizikai, szimbolikus és antropológiai jellegét képviseli. Tito Mouraz The House of the Seven Women (A hét nő háza) című szürreális esszéje Beira-Alta régiójában játszódik, egy misztikus helyszínen, amely történeteket és titkokat rejt. A képek az érintetlen portugál táj és a természet misztikumát, vagy ennek ellentétét, a turizmus és az ipar által formált területek komplexitását mutatják be, egy új topográfiát vizuális megfogalmazásában. A kiállítás a Budapest FotóFesztivál és a Camões Intézet – Budapest együttműködésében valósult meg.

A Camões Intézet célja a portugál nyelv, kultúra, történelem és irodalom népszerűsítése a kulturális terület helyi képviselőinek együttműködésével.


Hirdetés