Hirdetés

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idei témája a "láthatatlan hulladék"

Web:https://hulladekcsokkentesihet2020.hu/
Kezdődik:2020 November 21. , Szombat
Végződik:2020 November 29. , Vasárnap
Hely:Az esemény nem helyhez kötött.

 

Hulladékcsökkentési Hét

leírás

 

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek, saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. A főszervező EWWR – European Week for Waste Reduction – a hulladékok problémájával foglalkozik európai szinten.

 

 

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét missziója, hogy megszólítsa az embereket és felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés jelentőségére. Azonban nemcsak ezen az egy héten, hanem hosszútávon is. A kezdeményezéssel ösztönözni kívánja a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek mindennapi fogyasztási szokásaikra. Az Európai Hulladékmentes Hét remek lehetőség közösségek, civil szervezetek, oktatási intézmények, magánszemélyek és intézmények számára, hogy hulladékképződést megelőző, újító ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet egy tisztább jövő lehetőségére.

A Héthez csatlakozók saját, helyi lehetőségeiket, körülményeiket felmérve valósítják meg és teszik közkinccsé ötleteiket, annak érdekében, hogy azokat mások is megismerjék és példaként szolgálhassanak.

A Hét azt kívánja bizonyítani, hogy az erőforrásokkal való takarékosság, a figyelmes létezés során jelentősen csökkenthető a keletkező hulladék mennyisége, növelhető az anyagok élettartama.

 

Cselekedj ma egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért, az élhetőbb környezetért!
Regisztrálj ötleteddel!


Ha szeretnél egy a hulladékcsökkentésről, újrahasználatról és újrahasznosításról szóló figyelemfelkeltő akciót szervezni, jelentkezésedet akciófejlesztőként teheted meg.

Az akciófejlesztők missziója a Hét alatt, hogy minél több embert mozgósítsanak az általuk szervezett, élhetőbb és fenntartható jövőt szolgáló akciókkal. Akciófejlesztők az alábbi kategóriák valamelyikébe tartozhatnak:
Államigazgatási szerv, hatóság
Egyesület, civil szervezet
Gazdálkodó, ipari szervezet
Oktatási intézmény
Magánszemély

Az akciószervezés lépései, arról ITT található bővebb információ!


Hirdetés