Hirdetés

Videó az új Bozsik-stadionról

Tavasszal adják át, de a WHB filmjén már egész jól látni, milyen lesz.

Közel kétperces videót tett közzé a kivitelező WHB Group a Honvéd focicsapatának új arénájától. Bár az Új Bozsik Stadiont csak tavasszal adják át, a videón már meglepően jól látszik, milyen lesz a kész létesítmény.

Az új stadion kivitelezése tavalyi év elején az 1938-ban felépített, majd 1955-ben bővített és átépített Bozsik Stadion bontási munkálataival kezdődött.

Az új Bozsik Stadion az UEFA 4-es, valamint az MLSZ I. osztály A kategóriába kerül. Összesen 8200 néző befogadására lesz alkalmas, a főépületet háromemeletes, a korszerű pályavilágítási-rendszer pedig 4K-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

Nyilván sok egyediséget hordoz magán egy ilyen léptékű létesítmény, ezek egyike nyilvánvalóan az 1500 darab piros-fekete-fehér pórszórt egyedi homlokzati burkolóelem, 

de említhetnénk a kettő, egyenként 50 m2-es LED-es kivetítőt vagy éppen a stadiont teljesen területét wifivel ellátó 133 routert is.

A Honvéd 14-szeres magyar bajnok, ott játszott az egykori Aranycsapat több tagja, köztük Puskás Ferenc, akiről azonban a korábbi Népstadiont nevezték el; a megújult Puskás Arénát szintén a közelmúltban adták át, azóta számos díjat nyert.  
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Pálya a mélyben

Pálya a mélyben

Posztstadion stádium kiállítás a FUGA-ban.

Megunt stadionját ne dobja ki!

Megunt stadionját ne dobja ki!

Mutatjuk, mihez kezdhet vele!

Futballozni Isten dicsőségére – a kispesti Bozsik Aréna nemcsak a sportról szól

Futballozni Isten dicsőségére – a kispesti Bozsik Aréna nemcsak a sportról szól

...hanem egy városrész újraalakításának igényéről is.

Hirdetés