Hirdetés

Design Oscar-díjat nyert az Elegante ablakprofil

A piac legkeskenyebb tokjával rendelkező nyílászáró kreatív és okos, ráadásul a funkcionális igényeinkből sem kell lejjebb adnunk. 

Red Dot Design Díjat és Német Design különdíjat is nyert az Elegante PVC ablakprofil. A piac legkeskenyebb tokjával rendelkező nyílászáró funkcionalitás terén is megfelel a legmodernebb építészeti elvárásoknak, így például akár passzívházakba is beépíthető. A Deceuninck újdonsága minden lehetőséget megad arra, hogy szárnyaljon a kreativitásunk, de a funkcionalitásból se kelljen lejjebb adnunk.

Fa- vagy fémhatás - harmónia kívül-belül

A műanyag ablakokat elsősorban a fa és fém társaikhoz viszonyított remek szigetelőképességük tette népszerűvé, azonban a szemet gyönyörködtető faerezetre, vagy épp a futurisztikus fémhatásra továbbra is igény van. Szerencsére, a PVC ablakok színe többé ma már nem csak a fehér lehet.

Az Elegante 40-féle dekorfóliájával a lehetőségek tárházát nyújtja az ablakok megjelenését illetően, így az ablakok és ajtók tökéletes összhangot alkothatnak az épület homlokzatával és a belső terek stílusával. A dekorok közt találunk extravagáns színeket – így akár pirosat, zöldet vagy az újabban hódító antracit árnyalatokat, de különböző fák valósághű erezetét és színét is kölcsönözheti dekorfólia a PVC ablakoknak. Sőt, a fémszemcséket tartalmazó bevonatnak köszönhetően az alumínium ablakokra megszólalásig hasonlító PVC profilokban is gondolkodhatunk.

Annál is inkább, hiszen az Elegante profilok barna és szürke profilmaggal is választhatók, így az ablakok nyitott állapotban is valósághű, fa- vagy fémhatást nyújtanak a harmonikus megjelenés érdekében.

Fényben úszó belső terek statikai kompromisszumok nélkül

A díjnyertes ablakprofillal óriási vagy éppen egészen apró ablakokat is kialakíthatunk. A 90 fokban illeszkedő profiloknak és a speciális vasalatnak köszönhetően úgy építhetők be hatalmas ablakok, hogy azok statikai tulajdonságai nem szenvednek kárt. Ezen kívül az Elegante a piac legkeskenyebb profilrendszere, mely azon túl, hogy szépen illeszkedik a fal síkjába, a rendkívül karcsú tokprofiloknak, átfedéseknek és osztóknak köszönhetően elképesztően fényes terek alakíthatók ki a beépítésével.

Nemcsak szép, okos is

Joggal vetődhet fel a kérdés, hogy mégis milyen energetikai tulajdonságokkal bír egy-egy ilyen nagy ablak?

A profil rendkívül alacsony hőátbocsátással, mindössze 0,93 W/m2K Uf-értékkel rendelkezik, így megfelelő üveg használatával akár a passzívházakkal szemben támasztott szigetelési elvárásoknak is eleget tesz. Sőt, hangszigetelés és betörésvédelem terén is kiemelkedő teljesítményt nyújt – akár 5. osztályú zajvédelem és RC 2-es biztonsági osztály is elérhető, megfelelő kialakítással.

Rendkívüli szigetelőképességének köszönhetően az Elegante környezetkímélő mivolta elvitathatatlan. Ezen kívül, a gyártó újrahasznosított PVC-ből, úgynevezett EcoPowerCore anyagból készíti a nyílászárói profilmagját. Ez az anyag lecserélt PVC nyílászárókból, valamint a gyártás során keletkező hulladékból készül, és akár hétszer is újrahasznosítható. Mindeközben az EcoPowerCore anyagnak köszönhetően csökken a környezeti terhelés, és az anyag minősége és esztétikuma sem szenved kárt a szűz PVC-hez képest.

Búcsi János, a Deceuninck értékesítési menedzsere

Bővebb információ a Deceuninck oldalán olvasható.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Inspirálódjon a napfényből | VELUX (X)

Inspirálódjon a napfényből | VELUX (X)

Így formálhatják az építészek az emberek életét.

Folyékony ablak a zöldebb épületekért

Folyékony ablak a zöldebb épületekért

Hidrogél felhasználásával hoztak létre energiahatékony nyílászárót szingapúri kutatók

Hirdetés