A Market építi fel a JYSK óriásraktárát

200 millió euró értékű beruházás 20 focipályányi területen.

Kétszáz millió euró értékű beruházást valósít meg a JYSK, amellyel egy új, regionális raktárbázist hoz létre Magyarországon. A nemzetközi bútorcég nagyszabású raktárépítési tenderét a Market Építő Zrt. nyerte el. A Pest megyei helyszínen elkezdődtek a kivitelezési folyamatok. A húsz focipálya területnyi épületkomplexum várhatóan két év múlva lesz készen. 

A Budapest szomszédságában lévő, ecseri helyszínen már zajlik az építési organizációs terület előkészítése, a konténerváros építése, valamint a nagytömegű földmunkák. Utóbbit jól jellemzi, hogy több mint félmillió köbméter földet kell megmozgatni. A munkák az építőipari cég vírusvédelmi intézkedései miatt szigorú higiéniai előírások betartása mellett indultak el.

A logisztikai központ összesen 143 000 négyzetméter állományú lesz, melyhez a későbbiekben további 115 000 négyzetméter külső burkolt felület kapcsolódik. A beruházás során egy nagyméretű főépület, és több kisebb épület valósul meg. A főépület két automata, 43 méteres magasraktárt tartalmaz, közöttük az egyszintes bejövő áruforgalmi raktárral. Ezek a területek a központi automata áruelosztó folyosóhoz csatlakoznak, melyből a kimenő áruforgalmat végző funkciók érhetők el. Az általános áruforgalmi területek általában egyszintes, csarnok jellegű épületrészek lesznek.

A főépületben helyet kap irodatér, szociális- és egyéb kiszolgáló funkciókkal bíró részek, vendégszobák, sprinkler gépházak, kazánház, kerékpár és motor tároló, valamint vízszivattyú állomás is.

Az elosztóraktár építési engedélyes tervdokumentációját a Tecton Építészmérnöki és Tanácsadó Kft. készítette, a kiviteli tervezés a Market feladata, generáltervezőként a Lean Tech Mérnökiroda Kft. (Market-csoport) tevékenykedik. 

Az ország jelenleg futó egyik legjelentősebb logisztikai csarnok beruházása várhatóan két év múlva lesz készen.

A JYSK világszerte több, a magyarhoz hasonló logisztikai központtal rendelkezik, ezek közül a bulgáriai Szófiában található szolgál mintaként az ecseri beruházáshoz. Ez a beruházás figyelembe veszi a jövőbeli bővítések lehetőségét is. A közép-európai kiszolgálás hatékonyságának javítása érdekében felépülő központ nagyfokú környezetterheléstől is mentesít majd, és 300 új munkahelyet teremt.

A Market Építő Zrt. huszonöt éves fennállása óta országszerte közel háromszáz ipari központot és raktárat épített vagy újított fel, megbízói között megtalálhatók a legnagyobb világmárkák hazai képviselői is.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Vízpart a városban
  • 2022-07-06 11:00
  • Deco

Vízpart a városban

A végéhez közeledik az ország legnagyobb zöldmezős beruházása

A végéhez közeledik az ország legnagyobb zöldmezős beruházása

A Market Építő Zrt. palettáján több szempontból is különleges ez a projekt: a nem hétköznapi nagyság, a szűk határidő, a gyors iparágban működő megrendelő mind komoly kihívások elé állítják a kivitelezőket.

Hatékonyságnövelés felsőfokon | Market Építő Zrt.

Hatékonyságnövelés felsőfokon | Market Építő Zrt.

A Lean-módszer bevezetése mellett döntöttek.

Hirdetés