Hirdetés

Közös forrás

Építészet és nemzet szezonzáró kiállítás a KÉK-ben

Tavaszi, felvezető szakaszának végéhez érkezett a Kortárs Építészeti Központ új programsorozata, az Építészet és Nemzet. Az első három eseményt kísérő poszterek egész nyáron együtt láthatók 2023. július 5-től a KÉK-ben.
 


A program célja a nemzeti identitás és az építészet kapcsolatának elemzése. A történeti példák és a magyar építészeti örökség tanulságai mellett kifejezett fókuszban áll a kortárs építészet, mind a jelenlegi praxis, mind pedig a jövőbeli lehetőségek szempontjából. 

Az első három, tavaszi beszélgetés témái az örökség és kánon problematikája, a korábbi nemzeti építészeti kísérletek története és tanulságai, illetve a kortárs nézőpont és a nemzet fogalmának viszonya voltak. 

A beszélgetésekkel párhuzamosan több, mint száz felkért építész tervező, történész és szakember posztereiből mutattak be alkalmanként egy-egy válogatást. A felkérés szerint a poszterekre mindenkitől tíz művet vártak, amely szerintük a magyar építészeti örökség legfontosabb alkotása. 

Július 5-én, szerdán együtt lesz látható a tavaszi szezon összes bemutatott plakátja. A megnyitó előtt, 18:00 órától a program szervezői és moderátorai rendelkezésre állnak a kerekasztalok, a poszterek és a program eddigi tanulságaival kapcsolatban.

 

2023. július 5-én 19:00 órától várnak mindenkit a Közös forrás kiállítás nyilvános megnyitón, ahol a tavasszal bemutatott plakátok ezúttal együtt lesznek megtekinthetők.

 

A program szeptemberben folytatódik az eredetileg meghirdetett további beszélgetések mellett extra alkalmakkal, új tartalmakkal és természetesen a további válogatás poszterek bemutatásával. A KÉK a válogatásokból építészeti örökségi adatbázist épít, illetve további programokat tervez.

A programra nem szükséges regisztrálni, de megköszönik, ha részvételi szándékát előre jelzi.

 

További információk a KÉK honlapján és Facebook-oldalán.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Sokszínű örökségünk | KÉK Budapest100

Sokszínű örökségünk | KÉK Budapest100

A KÉK Urban Talks sorozatának következő eseménye, 2024. február 22-23-án kerül megrendezésre

Az 50 a legújabb 100

Az 50 a legújabb 100

A Budapest100 bemutatja: a ‘70-es évek

A Balaton-felvidék tanulságait összegző kötet jelent meg

A Balaton-felvidék tanulságait összegző kötet jelent meg

Az „Egy régió eszköztára” a térség tudását teszi elérhetővé nem csak helyben élőknek

Hirdetés