Leltár vol. 36. június 9-én a KÉK-ben.

A Magyar Építészeti Múzeum tervpályázat eredményhirdetésén rangsorolás nélküli díjakkal és kiemelt megvételekkel díjaztak 12 pályamunkát, de az eredményen hosszan tipródó zsűri első díjat végül nem osztott. Azt ígérik, hogy a jövőben újra kiírják ugyanezt a pályázatot. A helyszín és feladat nagyon komplex, talán jót is tesz az ügynek még egy kör gondolkodás.

Mindenképpen dicséretes, hogy egy ilyen szép tervezési feladatra nyílt pályázat útján választanak tervezőt, lehetőséget teremtve ezzel a széleskörű párbeszédre. A témával kapcsolatos minden kikívánkozó gondolatnak felszínre kell törnie, és vitasorba kell állnia. Talán egyszer a sok vélemény beépülhet a szinergikus végkifejletbe.

A nyertes tervek az MMA szervezésében bemutatásra kerültek. Ezen az estén olyan terveket láthat a közönség, amelyek egy szakmai diskurzus alapját képezhetik és alternatív lehetőségeket tárnak fel.

Előadók:

  • Studio Nomád
  • Budapesti Műhely
  • Paradigma Ariadné
  • Studio Kőszeghy


A beszélgetést június 9-én csütörtökön, a KÉK Kortárs Építészeti Központban (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.) rendezik meg.
 


További információk az esemény Facebook–oldalán.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nézz körül a világban, inspirálódj és cselekedj! 

Nézz körül a világban, inspirálódj és cselekedj! 

A környezetformálás globális cselekvés: ACT GLOBAL! – 14. Budapesti Építészeti Filmnapok március 3-6. között a Toldi moziban.

Rendezvényszervezés hulladék nélkül

Rendezvényszervezés hulladék nélkül

Az INKLUZÍV KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS ÉS TUDÁSCSERE - SK-HU INTERREG program keretében a KÉK által létrehozott útmutató ingyenesen letölthető.

Az építőművészet jövője – új tematikus METU Meetup

Az építőművészet jövője – új tematikus METU Meetup

A JÖVŐ ÉPÍTÉSZEI – AZ ÉPÍTÉSZET JÖVŐJE című eseményen neves szakemberek beszélgetnek építőművészetről, oktatásról, a megváltozott igényekről és a jövőképről december 15-én a KÉK-ben.

Hirdetés