A jelenlegi kiemelkedően aktív bérlői piacnak és a stabil gazdasági mutatóknak köszönhetően a vállalat további két irodaépület fejlesztését tervezi a lengyelországi Krakkóban és Katowicében, összesen 60.000 négyzetméternyi bérbeadható területen.

 
Mérföldkőhöz érkezett Krakkó egyik legnépszerűbb irodakomplexuma, a Bonarka for Business (B4B) fejlesztés nyolcadik, H épülete. Az építési ütemtervnek megfelelően az épület a napokban elérte a legmagasabb pontját. A vállalat a komplexum további elemeit, az I és J épületek fejlesztését készíti elő, amelyek egyenként szintén 10.000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkeznek majd.

 
A 2018 elején megkezdett épületszerkezeti munkálatok mostanra értek véget a 10.000 négyzetméter bérbeadható területű H irodaépület szerkezetének befejezésével. Ezzel párhuzamosan 2018-ban a homlokzati munkálatok is elkezdődtek, amik e pillanatban is zajlanak a nyugati, valamint az északi homlokzati oszlopok telepítésével. A belsőépítészeti munkálatok nagy valószínűséggel 2018 februárjáig fejeződnek be, az A-kategóriás irodaépület átadása pedig 2019 második negyedévében várható. A korábbi Bonarka for Business irodaépületekkel ellentétben a H épület speciális gyalogos hidakkal fog közvetlenül kapcsolódni a fejlesztés következő eleméhez, az I épülethez. Az épület már a tervezési fázisban BREEAM ’Nagyon jó’ minősítést kapott, a végső minősítést pedig az építkezés és az egyes bérlők számára kialakított belsőépítészet befejeztével fogja megkapni. 
 
“Egy új épület szerkezetének befejezése mindig egy lépéssel közelebb visz célunkhoz, amely ebben az esetben a krakkói irodaállomány további A-kategóriás, minőségi irodaépületekkel történő bővítése. A 2018-as lendületes kezdés után a bérlői aktivitás továbbra is erős maradt Lengyelországban, amelynek köszönhetően a kiadatlan irodák aránya 2018 második negyedévében 9%-ra csökkent Krakkóban. Többek között ezért is hiszünk Krakkó további fejlődésében, és folytatjuk a B4B projekt bővítését még két irodaépülettel” - nyilatkozta Beata Kokeli, a TriGranit lengyel ország-igazgatója és  asset management vezetője. 

 
A B4B következő fázisainak, az I és J épületeknek az előkészítése már zajlik, egyenként szintén 10.000 négyzetméter bruttó bérbeadható területtel. Az épületek kivitelezése várhatóan 2019-ben és 2020-ban indul, amelyek jövőbeli átadásával a vállalat zászlóshajó projektje egy 95.000 GLA területű irodakomplexummá fog bővülni. Emellett szintén a közép-európai régióban található Silesia for Business irodafejlesztés kivitelezése is elindul jövőre, amely a lengyelországi Katowicében két fázisban fog megépülni, összesen 40.000 négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel. Mindeközben pedig a vállalat magyarországi projektje, a 37.000 négyzetméter GLA területű, egyedi formavilágú Millennium Gardens 2018 májusa óta már kivitelezés alatt áll. Az említett projektekkel a TriGranit futó és tervezett projektjei a közép-európai régió három városában összesen több, mint 107.000 GLA-t tesznek ki. 
 
Bérlői hűségprogram

A 2017 nyarán indult Bonarka for Business bérlői hűségprogram kezdete óta egyre növekvő sikerrel folytatódik. A program szerves részeként az irodakomplexum bérlői szinte minden nap a helyi food truck ételbárok ízletes kínálatából választhatnak. Ezen felül októberben megrendezésre került a B4B Food Truck Day, ahol nem csak a B4B munkavállalók, hanem a városlakók is élvezhették a jobbnál jobb street food ételeket. Az őszi programsorozat részeként szeptemberben is több esemény zajlott, amik közül leginkább a nemzetközi Programozók Napja, illetve a B4B nap emelkedtek ki. A bérlői hűségprogram eseményei és az élénk közösségi média aktivitás eredményeképp a B4B Facebook oldal követőinek száma mára elérte az 1200 főt.
 
A Bonarka for Business irodakomplexum 
 
Az A-kategóriás épületekből álló, legmagasabb építési standardoknak megfelelő B4B irodakomplexum a krakkói Bonarka City Center bevásárlóközponttal szemben, Krakkó Podgórze kerületében, a Puszkarska utcában található, közel a történelmi városnegyedhez, valamint Krakkó fő útvonalaihoz.
 
A fejlesztő TriGranit egy barnamezős beruházás keretében rekultiválta az elhanyagolt, 19 hektárnyi ipari területet, és hozta létre Krakkó egyik legnépszerűbb üzleti városnegyedét. A komplexum jelenleg az A, B, C, D, E, F és G épületben összesen mintegy 65.000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik. A beruházás jelenlegi fázisában a H épület fejlesztése zajlik. A tervek szerint a következő években még további két irodaépületet (I és J) adnak át. Jelenleg a B4B irodakomplexum összes épülete (A, B, C, D, E, F és G) 100%-os kihasználtsággal üzemel. A modern irodaépület-komplexum kompakt elrendezése, központi utcával és térrel funkcionálisan és karakterében a hagyományos városi piacot idézi. A jól tervezett közterület számos elismerésben részesült, így többek között elnyerte az „artURBANICA 2012” díjat. A komplexum főbb bérlői az Alexander Mann Solutions, a State Street, az Euroclear, a Pegasystems, a Herbalife Nutrition, a Lufthansa Global Business Services, az Innogy, a SolarWinds, a Global Logic és a Luxoft. Elkészültekor a Bonarka for Business 10 irodaépületben összesen 95.000 nm kiadható alapterülettel fog majd a bérlők rendelkezésére állni, amelynek az összértéke 200 millió euró.
 
forrás: sajtóközleményHa tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Irodaház saját botanikus kerttel, kültéri munkaállomásokkal

Irodaház saját botanikus kerttel, kültéri munkaállomásokkal

Friss látványtervek a WING fejlesztésében megvalósuló Libertyről.

Új székházba költözött a Market

Új székházba költözött a Market

Az innovatív irodaház egyben referenciamunka is.

Európa legokosabb irodaháza a Cube Berlin

Európa legokosabb irodaháza a Cube Berlin

Nemcsak okos, de olyan szép is, mint egy szobor.

Hirdetés