Környezetesztétikai beszélgetések a Magyar Urbanisztikai társaságban.

A Magyar Urbanisztikai Társaság Környezetesztétikai Tagozata beszélgetés-sorozatot szervez „Lehetőségek és korlátok a közösségi terek és létesítmények fejlesztésében” címmel. A következő összejövetelen Dr. Dúll Andrea osztja meg gondolatait az „Ember-(köz)tér kapcsolat: környezetpszichológiai szempontok” témájában.


A beszélgetés-sorozatban a közösségi terek tervezésének városszerkezeti vonatkozásait és a közösségi objektumok létesítési szempontjait vizsgálva a társszakmák (városépítészek, tájépítészek, építészek, a műszaki infrastruktúra tervezésével foglalkozó szakemberek és az ingatlanfejlesztők) értékrendszerének, valamint a társadalmi elvárásoknak a bemutatását, összevetését szeretnénk lehetővé tenni. A téma aktualitását a városi létforma tapintható átalakulása és az ezzel járó, szakmánkat is érintő kihívások adják.

Az előadásokat követően megnyitott moderált beszélgetésben kérdésekre és vélemények kifejtésére adunk lehetőséget a meghívottak és megjelentek részvételével.
 

A következő összejövetel témája:
„Ember-(köz)tér kapcsolat: környezetpszichológiai szempontok” 

Felkért előadó: Dr. Dúll Andrea egyetemi tanár, intézetigazgató (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Ember-Környezet Tranzakció Intézet)
Felkért hozzászóló: Koszorú Lajos okl. építészmérnök
Moderátor: Gerzánics Annamária okl. tájépítészmérnök


Időpont: 2021. december 7. (kedd) 16,00 óra
Helyszíne
: MUT székház, 1094 Budapest, Liliom u. 48.

A részvétel előzetes regisztrációhoz és érvényes védettségi igazolvány meglétéhez kötött, melyet személyi igazolvánnyal együtt fel szükséges mutatni a rendezvényre való belépéskor! A jelenlegi járványügyi helyzet miatt az eseményen, illetve a Magyar Urbanisztikai Társaság székházának egész területén kötelező a maszkviselés. 

Forrás: MUT
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Gondolatok az emberről, a városról és a világról

Gondolatok az emberről, a városról és a világról

Megjelent Körmendy Imre Urbanisztikai reflexiók / Gondolatok az emberről, a városról és a világról című kötete. A könyvet június 10-én délután 4 órakor mutatják be az érdeklődőknek.

Franciaudvaros bérházak Budapesten – Rákóczi út 51.

Franciaudvaros bérházak Budapesten – Rákóczi út 51.

Ha március, akkor íme egy újabb lenyűgöző budapesti cour d’honneurös bérház.

Különleges szerelőcsarnok – Egy újabb mérföldkő a Pappas Auto életében (X)

Különleges szerelőcsarnok – Egy újabb mérföldkő a Pappas Auto életében (X)

Átadták a Pappas Auto új szervizüzemét Újbudán.

Hirdetés