Hirdetés

A képzőművész geometrikus absztrakt munkáit a generált véletlen és az idő hozza létre.

Az ARCOmadrid E-xhibitions online kiállítási platformján havonta megújuló tárlatokkal várja az érdeklődőket, ahol a 2021-es ARCOmadrid és ARCOlisboa képzőművészeti vásáron résztvevő galériák mutatkoznak be. Áprilisban a Molnár Ani Galéria ezen a felületen Wolsky András egyéni kiállításával szerepel. A kiállítás megtekinthető és bejárható az alábbi linkeken: Wolsky András @ARCO E-xhibitions.

 Fotó: Molnár Ani Galéria

Wolsky András (1969) tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végezte. Díjak és ösztöndíjak birtokosa, művei megtalálhatók köz- és magángyűjteményekben, többek között a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban, a veszprémi Modern Képtár – Vass László Gyűjteményben. Számos alkalommal szerepelt egyéni és csoportos kiállításokon itthon és külföldön egyaránt.

Geometrikus absztrakt munkáit egy általa kitalált szabályrendszer, a generált véletlen és az idő hozza létre, így maguk a formák, melyek sajátos rendszerbe illeszkednek, magukba foglalják létrejöttük folyamatát.

Több darabos, gyakran diptychon vagy triptychon formában installált alkotásai a „rend és rendszer ütköztetései a kiszámíthatatlannal”.

WOLSKY András, A véletlen rétegei triptichon / 2011, akril, vászon, fa / 100x300x5 cm, Courtesy of Max Bill - Georges Vantongerloo Foundation

Az ARCOmadrid kiállítást 2021. július 7–11. között rendezik Madridban, a vásáron a Molnár Ani Galéria Konok Tamás egyéni kiállításával vesz részt.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kormánytámogatással erősíthet Skandináviában a KÉSZ Metaltech

Kormánytámogatással erősíthet Skandináviában a KÉSZ Metaltech

Százmilliót költhet nemzetközi marketingre a KÉSZ Csoport tagvállalata.

Elhunyt Kenzo Takada, a Kenzo divatmárka alapítója

Elhunyt Kenzo Takada, a Kenzo divatmárka alapítója

A divattervező halálát a koronavírus okozta.

Európai top10-ben a magyar napelemes tetőcserép

Európai top10-ben a magyar napelemes tetőcserép

A hagyományos napelem technológia újradefiniálásáért ismerte el a floridai Energy CIO Insights magazin a Terránt.

Hirdetés