Hirdetés

Utcabál a nagyvárosban

A Ménesi Kulturális Utcabálra a város egészen más szegleteiből is megéri ellátogatni.

Holnap, azaz szeptember 18-án, szombaton rendezik a Ménesi Kulturális Utcabált, értelemszerűen a Gellérthegy déli oldalán végigfutó Ménesi úton. Bár az „utcabál” szóról talán kevésbé egy nagyvárosi rendezvényre asszociálunk, erre a programra érdemes ellátogatni Budapest bármely szegletéből. A programok közt designtörténetet boncolgató beszélgetés is szerepel.

„A Ménesi Kulturális Utcabált a tánc, a kultúra és a Ménesi úti hangulat szeretete ihlette – írja Bánfi Ilona igazgató az esemény honlapján. – Egy tavaly nyár végi beszélgetésből született meg, amikor a covid miatt már nagyon hiányoztak a szabadtéri koncertek, programok, fesztiválok, és a tánc. (...) Mi lenne erre alkalmasabb helyszín, mint a varázslatos Ménesi út?”

Mivel a környéken számos művész és alkotó lakik gyönyörű épületekben és udvarokban, őket is meg lehet ismerni. Összesen hat helyszínen – köztük a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban, a Karinthy Villában vagy épp a Medgyaszay Építőművész Emlékmúzeumban – lesznek programok a Ménesi út Késmárki és Szüret utca közti szakaszán, 16-20 óráig, majd 20-tól 22 óráig jön az utcabál.

Lesz Medgyaszay István életművét bemutató program, designtörténeti beszélgetés retróról és midcentury-ről, kiterjesztett otthon workshop, Zubreczki Dávid pedig a Templomséták Budapesten című könyvéről beszélget – és akkor még csak az építészethez és designhoz közvetlenül kapcsolódó programokat említettük.

A részletes információkat lásd az esemény honlapján!

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új innovációs központ a Ménesi úton

Új innovációs központ a Ménesi úton

A Corvinus építi, de nyitott lesz más, műszaki intézmények számára is

Brexit bunkert építettek egy londoni ház kertjében

Brexit bunkert építettek egy londoni ház kertjében

A tulaj beleunt a Brexit körüli felhajtásba, építtetett magának egy elvonulási helyet.

Digitális könyvtár készült a fenntartható épületekről

Digitális könyvtár készült a fenntartható épületekről

Az adatbázis minden épülete kimagasló egészségi szempontból, valamilyen zöld minősítéssel rendelkezik, és/vagy karbonsemlegesen működik.

Hirdetés