A Magyar Formatervezési Díj termék kategóriájában elismerésben részesült a Borsány Gábor, Gattyán György, Huszár Viktor Dénes által megtervezett TEQ LITE multifunkcionális játékeszköz, amelyet a Budapest Design Week videójával mutatunk be.

A Teqball egy olyan multifunkcionális sporteszköz, amely megjelenésében egy meghajlított pingpongasztalra emlékeztet. Ez az egyedi megoldás újfajta sportolási formákat tesz lehetővé, hiszen az asztallap görbülete ideális pattanási ívet biztosít a különféle labdajátékok során.

A Teq LITE egy tömeggyártással kedvezőbb áron előállítható új termék, de minősége megegyezik korábbi társaiéval. Az asztallap konstrukciójának megalkotásához egy speciális eljárással készülő préselt kompozit anyagot használtak, ezt különleges bordaszerkezet tartja. A felhasznált alapanyag a szilárdulás során nem zsugorodik, hanem tágul, és az anyag révén kialakítható vékonyabb héj tökéletes esztétikai megjelenést eredményez.

Az új modell fejlesztése során a legfőbb szempont az volt, hogy az egy sokkal szélesebb felhasználói réteg számára tegye elérhetővé a sportolás örömét.

Egyedi kialakításának köszönhetően alkalmas egyéni játékra, de akár hatan is használhatják egyszerre. Kül- és beltéren egyaránt felállítható, helyigénye pedig összecsukva csekély. 

Az összes díjazottat ebben a cikkben mutattuk be.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új sportág és design díj egy gyerekkori élményből

Új sportág és design díj egy gyerekkori élményből

Néhány éve még spaniferrel körbetekert faasztallal kísérleteztek, ma már nemzetközi sportág lett a Teqball.

Hogyan önthet belénk lelket a design?   

Hogyan önthet belénk lelket a design?   

Nemzetközi szociális design konferencia a MOME-n a válságok és katasztrófák kezeléséről

Hirdetés