Hirdetés

Kreativitásfejlesztő játék gyerekeknek.

Megjelent a körvonal legújabb terméke, a Rajz és mese, ami a márka immár hetedik terméke. A nagy sikernek örvendő körvonal mini után most ismét a gyerekeket szólítja meg!
 


A Rajz és mese egy szórakoztató és tartalmas időtöltés gyerekeknek, amit a szülők is élvezni fognak, hiszen lenyűgöző élmény figyelni, ahogy a legkisebbek megoldanak egy elsőre bonyolultnak tűnő feladatot. Miközben felfedeznek, sikerélményben is részük van. 

„Tavaly nyáron papírfecnikre írtam szavakat, és a kisfiamnak adtam, hogy rajzolja le, vagy írja körül őket. Mindig a rajzot választotta, ezért csináltam neki egy rajz és egy mese papírt is, amikből húznia kellett. Közel egy órás játék lett belőle, és mindketten élveztük. Így nem volt kérdés, hogy születni fog belőle egy körvonal verzió is” – meséli Priger Inez, a körvonal játékok megálmodója.

Az új játék célja serkenteni a gyerekek fantáziáját, és játékos módon fejleszteni a rajz- és beszédkészségüket. Ez egyszerű módja annak, hogy próbára tegyék a tudásukat, és új szavakat tanuljanak. 
 


Hogyan működik? 

A játék kategória-, és feladatkártyákból áll, mindegyiken egy-egy ismert szóval. Ezeket a szavakat kell lerajzolni vagy körülírni, aszerint, hogy melyik kategóriakártyát – „RAJZ” vagy „MESE” feliratút – húzzák. A körülírás során fontos, hogy az adott szót, kifejezést nem szabad kimondani, rajzolás közben pedig nem szabad a másik játékosnak beszéddel segítenie.

Lehet ketten vagy csapatokban is játszani, pontozással vagy anélkül is, csak a játékosokon áll, hogyan lesz mindenki számára élvezhető. Szórakoztató és tartalmas időtöltés kicsiknek és nagyoknak, bárhol és bármikor!
 


körvonal kisokos

Mit fejleszt a rajzolás? 
A rajzkészség nem csak a gyerekek idegrendszeri fejlődésének tükre, hanem további fontos fejlődési ciklust is elősegít, mint például a kézizmok  és az ízületek erősödését vagy a szem-kéz munka összehangolódását. A színes ceruzák használata közben pedig a színek felismerését is gyakorolni lehet. Nem mellesleg izgalmas beszélgetést indíthat el szülő és gyermek között, milyen színeket választott a rajzoláshoz és miért. 

Miért fontos a mese? 
Amikor egy gyerek megpróbálja elmagyarázni nekünk az adott szót, a szókincsét aktivizálja. A szó magyarázata arra készteti, hogy célratörően és pontosan fogalmazzon.
 


körvonal | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Neked mi jut eszedbe?

Neked mi jut eszedbe?

Itt a körvonal legújabb kártyajátéka, az asszociáció. 

Értéket ment és munkahelyeket teremt a Népi Építészeti Program

Értéket ment és munkahelyeket teremt a Népi Építészeti Program

A megmentendő, kiemelt értékek közé tartoznak a tájházak is.

Leltárba veszi Budapest fáit a FŐKERT

Leltárba veszi Budapest fáit a FŐKERT

Bécs, Melbourne és New York felmérése után jön a BP Fatár.

Hirdetés