Hirdetés

A Varius toll elegáns acélvázát az építész kedvenc alapanyaga, a fa borítja.

A svájci exkluzív írószer gyártó Caran d’Ache céggel összefogva Kengo Kuma a design vizeire evezett: a limitált kiadású Varius toll elegáns acélvázát Kuma kedvenc alapanyaga, a fa borítja.

A tollban egyesül a finom japán esztétika a Caran d’Ache szakértelmével, megtervezésekor a chidori nevű tradicionális japán játékot vették alapul. A toll testét beborító világos színű hinoki hamisciprusfa meleg tapintása kontrasztot képez a vázat adó acél ridegségével. A tollon megtalálható Kengo Kuma gravírozott aláírása, az írószert pedig stílusosan fa tokban hozták forgalomba.

A toll megalkotásakor Kuma a saját emlékeire támaszkodott. Az építész elmondta, hogy először egyetemista korában találkozott a svájci cég íróeszközeivel, amelyek lehetővé tették számára, hogy világos és pontos vonalakat rajzoljon, és így még jobban meg tudja jeleníteni építészetének dinamikáját és ritmusát.

Kiemelte azt is, hogy az építészetre egyfajta zeneként tekint, amely nem független a test belső ritmusától, ennek kifejezésére pedig a kézírás a legjobb mód.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

 A vándorló palota életre kel

A vándorló palota életre kel

A Tokió mellett felépült Manga múzeumot Kengo Kuma álmodta meg.

OPPO X Kengo Kuma – építészet és zene együttállása

OPPO X Kengo Kuma – építészet és zene együttállása

A közös projekt a Milánói Design Héten mutatkozott be.

Kengo Kuma tervezett bővítést Gaudí egyik mesterművéhez

Kengo Kuma tervezett bővítést Gaudí egyik mesterművéhez

Gaudí barcelonai épülete 2000 m2 új térrel bővült.

Hirdetés