Összművészet az ország legnagyobb Porsche találkozóján

Az álmok fesztiválján  közel 1500-an ünnepelték a legendás autómárka 75. születésnapját. Ferry Porsche 1948-ban hozta létre első sportautóját, a Porsche 356 ’Nr 1’-et – ekkor kezdődött a Porsche sikertörténete. A jubileumi programsorozaton a Youngart is részt vett. 

 

 

Az ország legnagyobb Porsche rendezvényén 623 autó vonult fel, valamint képviseltette magát a márka múltja, jelene és jövője is. A kiállított autók között olyan exkluzív példányokkal is találkozhatott a közönség, mint a 918 Spyder, vagy a 911 R. A fesztiválnak a nemrégiben felavatott Balaton Park Circuit versenypálya biztosított helyszínt. 

 

 

A fiatal, feltörekvő művészek támogatása is kiemelt szerepet játszik a Porsche-nél. Ez a kapcsolat egyfajta szimbiózis, hiszen miközben az új művészek adnak új erőt és új ötleteket a márka számára, maguk a tervezők is inspirálódhatnak a márka erőteljes formatervezési múltjából és ikonikus alkotásaiból. A több száz autó mellett így számos zenei és művészeti produkció színesítette a fesztivált, valamint egy jótékonyság is kiemelt szerepet kapott. 

 

 

A Porsche és a Youngart kollaborációjából létrejött műalkotásra, az 50 különálló elemből felépülő, életnagyságú Porsche 911-es modellre lehetett licitálni egy rendhagyó aukció keretében. Juhász Szilárd, PAF (Pintér András Ferenc), Révész Ákos és Kővári Kamillavirág a Youngart online galéria PRIME kategóriás művészei összművészeti alkotást hoztak létre a Porsche Centrum Budapest jóvoltából. Az alkotás 2.100.000 Ft-ért kelt el és a beérkezett összeg jótékonysági célra, közvetlenül a Szintlépés Alapítványnak ajánlották fel, amely munkájával gyermekotthonokban élő gyermekeknek nyújt segítséget. 

 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nincs lehetetlen | Porsche Exclusive Manufaktur (X)

Nincs lehetetlen | Porsche Exclusive Manufaktur (X)

A Porsche egyediségért felelős osztálya minden kívánságot teljesít.

Álmok újraálmodói | Porsche Classic (X)

Álmok újraálmodói | Porsche Classic (X)

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése.

„GONE VIRAL” – a youngart vándorkiállítása

„GONE VIRAL” – a youngart vándorkiállítása

Az online galéria legkiemelkedőbb művészeinek alkotásai a Képezőben.

Hirdetés