Hirdetés

38 elektromos hajóból lehet majd filmeket nézni.

Napjainkban szinte minden iparágban felteszik az egymillió dolláros kérdést, vagyis miképp lehetne úgy szolgáltatni a jövőben, hogy a társadalmi távolságtartás szabályai ne sérüljenek. A dilemma nem kerülte el a mozikat sem. A világjárvány következtében világszerte megnőtt az érdeklődés az autósmozik iránt, amelynek egy különleges válfaját indítják útjára a héten Párizsban: csónakba szállhat, akinek elege van már az otthoni filmnézésből.

Hamarosan megnyílik Párizsban a Szajnára telepített hajósmozi: a Le Cinéma sur l’Eau kezdeményezés a Paris Plages keretében valósul meg. A Paris Plages a francia főváros hagyományos nyári projektje, amelyben ideiglenes strandokat nyitnak meg a lakosok nyári szórakoztatására. Idén az év eseményeire reflektálva új elemmel bővül a repertoár, a szervezők szerint biztonságosan, ráadásul festői környezetben adhatják át magukat az emberek a mozizás élményének.  

Az első vetítésre július 18-án kerül sor, amelyet plüss székek helyett 38 elektromos hajóból lehet megtekinteni, mindegyikben 2-6 ember foglalhat helyet, a szárazföldről pedig további 150 fő nézheti a filmeket nyugágyból. 

A helyszínhez és az elmúlt hónapok eseményeihez igazodó filmekkel indítják útjára a mozit: a Szabadúszók (Le grand bain) című film egy amatőr férfi szinkronúszó csapatról szól, a díjnyertes, Corona Story pedig a világjárvány történéseit taglalja. Júniusban egyébként az országban újranyitottak a filmszínházak, de a biztonság érdekében csak 50%-os telítettséggel üzemelhetnek.

Forrás: Le cinema sur l’eau
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Színház és mozi a Bethlen téri bérházban

Színház és mozi a Bethlen téri bérházban

90 éve tartották az első előadást a Bethlen téren.

Válasz egy komplex urbanisztikai problémára Újpesten

Válasz egy komplex urbanisztikai problémára Újpesten

Az újpesti Új Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont.

Politikai ügybe keveredett Bjarke Ingels irodája Tiranában

Politikai ügybe keveredett Bjarke Ingels irodája Tiranában

Politikai egymásra mutogatás, tiltakozások és őrizetbe vételek az új nemzeti színház épülete körül.

Hirdetés