38 elektromos hajóból lehet majd filmeket nézni.

Napjainkban szinte minden iparágban felteszik az egymillió dolláros kérdést, vagyis miképp lehetne úgy szolgáltatni a jövőben, hogy a társadalmi távolságtartás szabályai ne sérüljenek. A dilemma nem kerülte el a mozikat sem. A világjárvány következtében világszerte megnőtt az érdeklődés az autósmozik iránt, amelynek egy különleges válfaját indítják útjára a héten Párizsban: csónakba szállhat, akinek elege van már az otthoni filmnézésből.

Hamarosan megnyílik Párizsban a Szajnára telepített hajósmozi: a Le Cinéma sur l’Eau kezdeményezés a Paris Plages keretében valósul meg. A Paris Plages a francia főváros hagyományos nyári projektje, amelyben ideiglenes strandokat nyitnak meg a lakosok nyári szórakoztatására. Idén az év eseményeire reflektálva új elemmel bővül a repertoár, a szervezők szerint biztonságosan, ráadásul festői környezetben adhatják át magukat az emberek a mozizás élményének.  

Az első vetítésre július 18-án kerül sor, amelyet plüss székek helyett 38 elektromos hajóból lehet megtekinteni, mindegyikben 2-6 ember foglalhat helyet, a szárazföldről pedig további 150 fő nézheti a filmeket nyugágyból. 

A helyszínhez és az elmúlt hónapok eseményeihez igazodó filmekkel indítják útjára a mozit: a Szabadúszók (Le grand bain) című film egy amatőr férfi szinkronúszó csapatról szól, a díjnyertes, Corona Story pedig a világjárvány történéseit taglalja. Júniusban egyébként az országban újranyitottak a filmszínházak, de a biztonság érdekében csak 50%-os telítettséggel üzemelhetnek.

Forrás: Le cinema sur l’eau
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan újra Budapesti Építészeti Filmnapok

Hamarosan újra Budapesti Építészeti Filmnapok

2024-ben, a 16. évadban az emberi történetek kerülnek fókuszba.

Közösségi térben mozizhatunk Kisapátiban

Közösségi térben mozizhatunk Kisapátiban

A Közösség-Tér-Település programjához csatlakozó Kisapáti településén júliusban közösségi építőtábor zajlik 

Hirdetés