Otthoni tárgyakból kiváló bunker építhető.

„Hogyan kössem le a gyermek figyelmét a karanténban?” – tette fel a kérdést sok szülő, amikor márciusban bezárták az óvodákat a járvány következtében, az IKEA oroszországi egysége azonban segít a szülőknek, ha már nem lenne elég a mesekönyv vagy a kisautó.

Oroszország a koronavírus járvány egyik gócpontja, a világ többi országához hasonlóan itt is az otthonaikba szorult a lakosság, ez újabb és újabb kihívások elé állítják a szülőket, akik sokszor már nem tudnak mit kezdeni az unatkozó gyermekeikkel. A bútorgyártó cég előállt egy ötlettel, amellyel bármelyik nappaliban könnyen felállítható egy beltéri erődítmény, ehhez pedig az IKEA a tőle megszokott összeszerelési útmutatóval is ellátja a gyermekeket és a szülőket. Mindezt az IKEA otthonmaradásra buzdító kampánya jegyében, amelyet az Instinct marketingügynökség készített el nekik.

A dolog pikantériáját az adja, hogy nem kell külön bútort vásárolni hozzá, hanem az otthon megtalálható dolgokból lehet építeni izgalmas játszóteret.

Ágytakarók, fotelek, székek, könyvek, csipeszek és macik - bőven elég ahhoz, hogy a hatféle búvóhely típus készülhessen az erődítménytől a sátorig, amelyeknek az IKEA a Förtress, Wigwåm, Cåstle, Cåve, Cåmping és Höuse márkanevet adta. Bár a lakásban található használati tárgyakból minden összerakható, az IKEA azért leírta azt is, hogy a saját termékei közül melyeket ajánlja az erődök elkészítéséhez.

Mivel sok szülőnek nincs ötlete arra, hogyan töltse ki a karanténban tengődő gyermekek mindennapjait, a cégek különböző megoldásokkal állnak elő. A Foster + Partners a válság elején arcvédő maszkot tervezett, és meg is osztotta a tervek forráskódját, az utóbbi hetekben template-eket készít a gyerekek számára, így építhetnek felhőkarcolót vagy egy egész várost papírból, de megtanulhatnak fát rajzolni is. Itthon a Market Zrt. tett közzé színezőket, amely jó kiegészítője lehet a Foster + Partners template-jeinek. 

Forrás: IKEA
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Építkezéses színezők gyerekeknek

Építkezéses színezők gyerekeknek

A gyerek rajzol, apa mesél, így jobban telik a karantén.

Izgalmas online programokkal vár a Magyar Nemzeti Galéria

Izgalmas online programokkal vár a Magyar Nemzeti Galéria

Többek között azt is megtudhatod, hogy kik laktak a mostani lakóhelyeden.

Ma kinyitnak a hazai IKEA áruházak

Ma kinyitnak a hazai IKEA áruházak

Az étterem és a játszóház egyelőre még zárva marad.

Hirdetés