Hirdetés

A tízéves brand most lehetővé tette a tökéletesen személyre szabott kanapék tervezését.

Tíz éves lett Rácz Anikó „kis kanapé szabósága”, a Hannabi brand. A jubileumra nagyon sok meglepetéssel készültek: januárban a Zöldbakancs lista kiadvánnyal, márciusban Second Chance lehetőséggel, ahol a használt kanapéiknak találtak új gazdát. Amire viszont igazán, már évek óta készültek, az egy tervezőprogram, ami

„végre igazi szabadságot ad a megrendelőinknek a személyre szabott kanapé tervezésben”.

„Eddig sem volt könnyű a saját magamnak szabott feltételeinkkel helyt állni, mert a fejembe vettem, hogy olyan céget építek, ami lassú növekedéssel halad, és a profit elé helyezi a munkában töltött minőségi időt – írta Rácz Anikó alapító-tulajdonos. – Olyan minőségű terméket gyártunk, ami egy életre szól, egy olyan piacon, ahol ezt nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. A világon egyedülálló módon készítünk interaktív, személyre szabott ülő- és fekvőbútorokat, mégis úgy döntöttünk, hogy megvárjuk, amíg szép lassan itthon beérik a vállalkozásunk. A tervezőprogramunk is teljesen progresszív, mondhatni Covid-kompatibilis, mégis jobban örültünk volna egy kevésbé aktuális megjelenésnek.”

Bárhogy is, most előtérbe kerültek a Hannabi által képviselt értékek: a minőségi termékek gyártása, a források felelősségteljes használata, és a hit, hogy a jövőben egyszerűbb és emberléptékűbb életet élhetünk. A világban most zajló, „egyszerre pokoli és csodálatos” változásokkal foglalkoznak a Green Muse oldalon, és a Let’s design the future előadássorozatukban.

„Bár megedződtünk az elmúlt tíz év alatt, a lassú növekedéssel együtt jár a zsonglőrködés, de ez a helyzet minket is váratlanul ért, épp amikor kimondhattuk volna, hogy túl vagyunk a nehezén az első tíz évünkön.”

Tervezz otthon, vásárolj örökre!

De mit érdemes még tudni az új „csodafegyverről”, a tervezőprogramról? A programmal mindenki saját kanapéja gyártásának aktív résztvevőjévé válhat; a BOX Hyperactive rendszer pedig már nem csak egy sokoldalú ülőbútor-család, hanem egy játékos, interaktív program is. A BOX Hyperactive konfigurátorral gyerekkorunk kedvenc építőjátéka elevenedik meg egy digitális platformon, ahol funkcióknak és az elrendezéseknek csak a fantázia szab határt. Így az új eszköz nemcsak praktikus, de szórakoztató időtöltés is, és arról is gondoskodtak a készítők, hogy a kanapéikat egy kontaktmenetes helyen ki is lehessen próbálni.

A BOX Hyperactive Sofa System, a brand legnépszerűbb modellje 2014-ben született meg. Különlegessége, hogy egy interaktív játékos rendszerben mindenki maga tervezheti meg a kanapéját, melyet a designbútorok világában egyedülálló módon centiméter pontosan készítenek az egyedi méretigények szerint. A rendszerből bármilyen kanapé összeállítható a kubusos minimalizmustól az egzotikus kényelemig. Ehhez készült el most a kanapétervező program.

Bízzunk abban, hogy a Hannabi törekvéseit – amelyek messze túlmutatnak egy hagyományos, profitorientált vállalkozás törekvésein – igazolja majd az idő, elvégre nemcsak a hazai design egyik szimbólumává vált az elmúlt években, de női vállalkozóként és elkötelezett környezetvédőként is nagyon nehéz utat választott, arról nem is beszélve, hogy letett a garast a lassú növekedés mellett.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az AGNESKOVACS új kollekciója

Megérkezett az AGNESKOVACS új kollekciója

Kifinomult erő, izgalmas apró részletek.

Greta Thunberg nyomán tüntető kollekciót készített egy magyar tervező

Greta Thunberg nyomán tüntető kollekciót készített egy magyar tervező

Vecsei Réta ruháin megjelennek a Fridays For Future mozgalom üzenetei.

Variálható alapdarabokkal jön a Vengru új kollekciója

Variálható alapdarabokkal jön a Vengru új kollekciója

Az SS20 táskák kifinomultabb formákkal, ergonomikus kialakítással érkeznek.

Hirdetés