A tízéves brand most lehetővé tette a tökéletesen személyre szabott kanapék tervezését.

Tíz éves lett Rácz Anikó „kis kanapé szabósága”, a Hannabi brand. A jubileumra nagyon sok meglepetéssel készültek: januárban a Zöldbakancs lista kiadvánnyal, márciusban Second Chance lehetőséggel, ahol a használt kanapéiknak találtak új gazdát. Amire viszont igazán, már évek óta készültek, az egy tervezőprogram, ami

„végre igazi szabadságot ad a megrendelőinknek a személyre szabott kanapé tervezésben”.

„Eddig sem volt könnyű a saját magamnak szabott feltételeinkkel helyt állni, mert a fejembe vettem, hogy olyan céget építek, ami lassú növekedéssel halad, és a profit elé helyezi a munkában töltött minőségi időt – írta Rácz Anikó alapító-tulajdonos. – Olyan minőségű terméket gyártunk, ami egy életre szól, egy olyan piacon, ahol ezt nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. A világon egyedülálló módon készítünk interaktív, személyre szabott ülő- és fekvőbútorokat, mégis úgy döntöttünk, hogy megvárjuk, amíg szép lassan itthon beérik a vállalkozásunk. A tervezőprogramunk is teljesen progresszív, mondhatni Covid-kompatibilis, mégis jobban örültünk volna egy kevésbé aktuális megjelenésnek.”

Bárhogy is, most előtérbe kerültek a Hannabi által képviselt értékek: a minőségi termékek gyártása, a források felelősségteljes használata, és a hit, hogy a jövőben egyszerűbb és emberléptékűbb életet élhetünk. A világban most zajló, „egyszerre pokoli és csodálatos” változásokkal foglalkoznak a Green Muse oldalon, és a Let’s design the future előadássorozatukban.

„Bár megedződtünk az elmúlt tíz év alatt, a lassú növekedéssel együtt jár a zsonglőrködés, de ez a helyzet minket is váratlanul ért, épp amikor kimondhattuk volna, hogy túl vagyunk a nehezén az első tíz évünkön.”

Tervezz otthon, vásárolj örökre!

De mit érdemes még tudni az új „csodafegyverről”, a tervezőprogramról? A programmal mindenki saját kanapéja gyártásának aktív résztvevőjévé válhat; a BOX Hyperactive rendszer pedig már nem csak egy sokoldalú ülőbútor-család, hanem egy játékos, interaktív program is. A BOX Hyperactive konfigurátorral gyerekkorunk kedvenc építőjátéka elevenedik meg egy digitális platformon, ahol funkcióknak és az elrendezéseknek csak a fantázia szab határt. Így az új eszköz nemcsak praktikus, de szórakoztató időtöltés is, és arról is gondoskodtak a készítők, hogy a kanapéikat egy kontaktmenetes helyen ki is lehessen próbálni.

A BOX Hyperactive Sofa System, a brand legnépszerűbb modellje 2014-ben született meg. Különlegessége, hogy egy interaktív játékos rendszerben mindenki maga tervezheti meg a kanapéját, melyet a designbútorok világában egyedülálló módon centiméter pontosan készítenek az egyedi méretigények szerint. A rendszerből bármilyen kanapé összeállítható a kubusos minimalizmustól az egzotikus kényelemig. Ehhez készült el most a kanapétervező program.

Bízzunk abban, hogy a Hannabi törekvéseit – amelyek messze túlmutatnak egy hagyományos, profitorientált vállalkozás törekvésein – igazolja majd az idő, elvégre nemcsak a hazai design egyik szimbólumává vált az elmúlt években, de női vállalkozóként és elkötelezett környezetvédőként is nagyon nehéz utat választott, arról nem is beszélve, hogy letett a garast a lassú növekedés mellett.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

AGNESKOVACS legújabb kollekciója

AGNESKOVACS legújabb kollekciója

A WOMAN BALANCE a tökéletes egyensúlyi állapot megteremtésére törekszik.

Három kollekció az otthon töltött téli napokra

Három kollekció az otthon töltött téli napokra

Szobrászatból kölcsönzött formákkal, izgalmas textúrákkal és természetes anyagokkal segíti a JYSK a lassulást. 

Hazai gyártású, puha gyapjúszőnyegek a Hannabitól

Hazai gyártású, puha gyapjúszőnyegek a Hannabitól

A személyre szabható kanapéiról ismert márka új kollekciójában is a természetes minimalizmus érvényesül.

Hirdetés