A Quadro erdőt telepített Kenyában.

A Quadro design tettekre váltja filozófiáját; bizonyságául annak, hogy a környezet védelmét komolyan gondolja, erdőt telepített a Treedom online platform közreműködésével. Az első Quadro Forest 200 újonnan elültetett fából áll Kenyában. Az új erdőt a helyi közösség gondozza.

 

 

A Quadro azt vallja magáról, hogy több, mint design – filozófia. Minden tárgy mögött áll egy történet, és minden történet mögött áll egy ember. Kézzel készített termékeiben ez a történet folytatódik, a tervező továbbadja az alkotónak, az alkotótól pedig a leendő tulajdonoshoz kerül.

Mindig is előnyben részesítették azokat a gyártási folyamatokat, amelyek csökkentik a környezetterhelést, elkerülik a szennyező anyagok vagy a környezetre mérgező folyamatok alkalmazását. Az acél, amellett, hogy teljesen újrahasznosítható, időtálló is, nem kell évente lecserélni, növelve ezzel a hulladék mennyiségét. Ráadásul bármikor felújítható és újra forgalomba hozható.

A természeti ciklusok, amikbe az ember az utóbbi évszázadokban durván beavatkozott, megkerülhetetlenek, és példaként szolgálnak a klímaválság idején. Ennek a jegyében született az első Quadro Forest Kenyában, ahol a cég 200 darab, helyben jól megélő kávé-, avokádó-, grevillea-, tephrosia- és moringafa megvásárlását finanszírozta.

Tervük, hogy az erdőt tovább növelik, folyamatosan fejlesztik, új fákkal gazdagítják. Alecio Ferrari fotóművésszel a Quadro már egy ideje együttműködik, a művész három képnek adományozásával támogatta a projektet, melyet új fák vásárlására fordítottak.


„A Treedom segítségével Kenyában elültetett 200 fa körülbelül 71 750 kg CO2-t nyel el. Elkötelezettségünk, hogy ezt a számot a jövőben tovább  növeljük. Szilárdan hiszünk a Treedom projektben, amely a »Zöldítsük ki a bolygót« mottó jegyében nem öncélú jócselekedet, hanem egy ténylegesen érvényes üzleti modell, amely képes környezeti, társadalmi és gazdasági előnyöket generálni" - mondta a kezdeményezésről Enrico Magistro és testvére, Elena, a cég társalapítói.

 

Forrás: Quadro
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Vissza a fára

Vissza a fára

Erdei játéktáj Csehországban.

A Hello Wood nagyban gondolkodik

A Hello Wood nagyban gondolkodik

Kabin után parkolóházat épít.

Hirdetés