A Plydesign teljes kollekciója elérhető mostantól a pCon adatbázisában.

„A fenntarthatósági törekvést sosem gondoljuk befejezettnek, inkább egy folyamatként tekintünk rá, mely során igyekszünk közvetlen és tágabb környezetünk számára is kedvező és kiegyensúlyozott döntéseket hozni a nem-ártás elve alapján” – vallja Babits Tamás, a Plydesign magyar designmárka alapítója és ügyvezető igazgatója, valamint Kerékgyártó András vezető tervező. Ezt a szemléletet követve született meg a döntés, hogy a cég elérhetővé teszi kollekcióját a pCon 3D belsőépítészeti szoftvert adatbázisában.

 

A Plydesign abból a vágyból született 2014-ben, hogy kiváló bútordarabokat hozzon létre, amelyekkel hozzájárulhat az emberek jólétéhez. A cég az elmúlt közel nyolc év alatt kétfős startupból egy designszemléletet képviselő csapattá duzzadt, mely agilis projektmenedzsmentet követő működést alakított ki. A koronavírus-járvány azonban a magyar designmárkát se kímélte, hiszen a pandémia alapjaiban rengette meg a globális ellátóláncok zavartalan működését, a nemzetközi értékesítés bevett módszertanát, melynek hatása a design- és bútoriparra is begyűrűzött. A kereskedelmi és értékesítési eszközöket gyökeresen meg kellett változtatni, át kellett gondolni. 
 


A Plydesign igyekezett azonnal választ adni a megváltozott helyzetre, így a digitális transzformáció útjára lépett. A belső működést, a vállalatirányítást támogató digitális technológiák használatának bővítése mellett értékesítést ösztönző megoldások bevezetését készítette elő, melynek eredményei 2022-ban válnak publikussá.

Ennek a folyamatnak része, hogy a márka teljes kollekciója elérhetővé vált a pCon adatbázisában.

„Első magyar gyártóként csatlakoztunk a pCon közösségéhez, hiszen eddig csak hazai viszonteladók, belsőépítészek használják aktívan a szoftvert. A pCon szolgáltatásait németországi és nyugat-európai építészek és tervezők használják, ezért mindenképp fontos kulcsot jelent számunkra a nemzetközi piacra nyíló ajtóhoz” – mondja Babits.


A Plydesign számára a pCon tökéletes kommunikációs eszköz, mellyel a már kialakult partneri hálózatát, illetve potenciális forgalmazókat, építészeket és belsőépítészeket is meg tudja szólítani.

 

A pCon 3D belsőépítészeti szoftvert 1995-ben alapította az EasternGraphics úttörő szoftvercég Németországban. Már több, mint 450 vállalat élvezi a grafikus konfigurációs rendszerek és az innovatív 3D tervezőszoftverek között kiemelkedő, ágazatspecifikus szakértelem előnyeit. A pCon termékcsalád határozza meg a grafikai termékkonfiguráció, a tértervezés és az építészeti szolgáltatások globális trendjét. Az irodabútoripar nagy hangsúlyt fektet a termékszabványok és termékadatok feldolgozására – erre a piaci igényre ad megoldás a pCon, mely már több, mint 15 éve mutat normatív példát az irodabútoriparban. 

 

A szoftvercsalád lehetővé teszi, hogy fotórealisztikus, kiváló minőségű 3D rendereken, kiterjesztett valóságon, animációkon és különböző perspektívájú interaktív képeken keresztül tudják lefordítani a tervezők elképzeléseiket, projektjeiket. Minden szükséges információ megtalálható egy helyen; még az egyes termékek árai is egy kattintással elérhetők, így lerövidül az ajánlatkérési folyamat. 

 A Plydesign és a pCon együttműködése jól indult, hiszen ahogy Kerékgyártó mondja,

„a magyarországi viszonteladó és közületi projekteket bonyolító partnerek számára nagy megkönnyebbülést jelentett a hír, hogy a Plydesign termékei megjelentek a pCon adatbázisában”.

A Plydesign és a pCon együttműködése egy igazán 21. századi megoldás, amely a lehető legszélesebben elégíti ki a komplex igényeket gyártói és belsőépítész oldalról is.
 


A csapat folyamatosan fejlődik és halad előre a termékfejlesztés terén is. „Az idén tavasszal megrendezett OTTHONDesign kiállításon mutattuk be az András által tervezett STARSHIP pihenőszékcsalád prototípusait” – mondja Babits. És hogy milyen maga a bútor, azt Kerékgyártó fejti ki.

„A szék a FLOTTA kollekció egyik befejező darabja, amely egy új műfajt és egy egészen új kihívást jelentett a márka számára. A két elemből álló palást konstrukciója közeli rokonságot mutat a FRIGATE és a FLAGSHIP székekkel, és lehetőséget ad többféle szín- és anyagkombinációra. A pihenőszék két változatban készül: fejtámlával és anélkül, hogy többféle komfortigényt is ki tudjon elégíteni”. Hamarosan ez a termék is elérhető lesz a pCon adatbázisában.


Plydesign | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Öt fiatal alkotó a Plydesign-pályázat finisében

Öt fiatal alkotó a Plydesign-pályázat finisében

Barta Fanni, Kovács Anna, Schillinger Laura, Sütheő Áron és Varga Ildikó a PLY DESIGN HOUSE pályázat döntőjében.

Formatervezési pályázatot hirdet a Plydesign

Formatervezési pályázatot hirdet a Plydesign

Rétegelt lemezből készülő tárgyak tervezésére.

iF DESIGN díjat nyert és pályázatot indít a Plydesign

iF DESIGN díjat nyert és pályázatot indít a Plydesign

A siker arra ösztönözte a magyar designmárkát, hogy kiterjessze a közös munkát új, kreatív tehetségekkel.

Hirdetés