Rétegelt lemezből készülő tárgyak tervezésére.

A Plydesign célja, hogy a tervezői munkába új, kreatív tehetségeket vonjon be, ezért nyílt ötletpályázatot hirdet a hazai felsőoktatásban tanuló diákok számára rétegeltlemez használati és berendezési tárgyak, valamint kiegészítők tervezésének témakörében.

A Plydesign márka FRIGATE székcsaládja elnyerte a rangos nemzetközi díjat, az IF DESIGN AWARD-ot Termék kategóriában – a díj hatvanhét éves fennállása alatt nem volt még arra példa, hogy magyar bútor kapja meg ezt a szakmai elismerést. A siker arra ösztönözte a Plydesignt, hogy a tervezői munkába új, kreatív tehetségeket vonjon be. Olyan használati eszközök, illetve berendezési tárgyak és kiegészítők ötleteit várják, amelyek jobbá, barátságosabbá teszik a felhasználó környezetét, megkönnyítik munkáját, vagy bármilyen egyéb módon érdemben hozzájárulnak életminőségének javításához, emellett pedig jól aknázzák ki a rétegelt lemezben mint anyagban rejlő potenciált. A cég kollekciójában már szerepelnek székek és asztalok, így a pályázat most kifejezetten nem ilyen tárgyakra irányul, hanem minden másra, ami funkciójában, céljában és esztétikájában kiegészítheti azokat. A Plydesign arra keresi a választ, hogy:  

„milyen új formákat, funkciókat lehet még kifejleszteni a rétegeltlemez adta lehetőségeket kihasználva?”

 

A PLY DESIGN HOUSE zsűrizésében olyan szaktekintélyek vesznek részt, mint a 3D furnér egyik eredeti feltalálója és a Reholz, majd Danzer cégek ügyvezetője, Jörg Förster, Babits Tamás a Plydesign Kft. alapítója és tulajdonosa, és a Licit Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, Cselényi Krisztina a Magyar Formatervezési Tanács tagja és az Európai Bútorszövetség (EFIC) elnökségi tagja, Kerékgyártó András DLA, a Plydesign Kft. vezető tervezője és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi tanársegédje, Juhász István DLA, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi docense, Tremmel Ádám, a Licit Kft. gyártásvezetője, valamint Kiss Milán, a Licit Kft. fejlesztési vezetője.

A pályázat minden BA vagy BSC szakon végzős, valamint minden MA vagy MSC szakon a magyar felsőoktatásban tanuló aktív hallgató, illetve az elmúlt két évben itthon végzett egykori hallgató előtt nyitva áll.

A pályázat benyújtási határideje 2021. július 31.

További részletek a Plydesign weboldalán!

A pályázattal kapcsolatos kérdések a designhouse@plydesign.eu címre küldhetők.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

EQUITONE – szépség és észszerűség összjátéka

EQUITONE – szépség és észszerűség összjátéka

„Ez az anyag nem igényel rábeszélést, csupán ismereteket.”

Van egy igazán erős látványterved?

Van egy igazán erős látványterved?

Ha igen, és még egy sztorid is van hozzá, nevezz a One Rendering Challenge-re.

Hétmilliárd forintra pályázhatnak divat- és designipari kkv-k

Hétmilliárd forintra pályázhatnak divat- és designipari kkv-k

Már lehet regisztrálni az előminősítésre.

Hirdetés