A világhírű Alessi márka Ettore Sottsass építész-designer nevéhez fűződő kollekciója már Budapesten is elérhető.

A világhírű Alessi márka Ettore Sottsass építész-designer nevéhez fűződő kollekciója a Code Showroom jóvoltából már Budapesten is elérhető a design szerelmesei számára.

A CODE SHOWROOM neve összeforrt az élvonalbeli olasz designnal és a legmagasabb minőséggel, legyen szó akár a forgalmazott bútorokról, akár belsőépítészeti tervezésről, home styling vagy home staging szolgáltatásról. A cég története több mint tizenöt éves múltra tekint vissza.

Az első bemutatóterem az impozáns Andrássy úton nyílt meg 2002-ban. A cég tevékenységi körének és termékpalettájának bővülése után költözött a mai, közel 500 négyzetméteres, Nagymező utcai üzlethelyiségbe. A cég küldetése a luxus mint életfilozófia képviselete és terjesztése a hazai célközönség számára. A Code, mint brand, rendkivül nagy hangsúlyt fektet a design mindennapi életbe történő tudatos integrálására.

Az olasz designtermékek széles választékát forgalmazó bemutatóteremben több tucat luxusmárka érhető el, köztük olyan világhírű brandek, mint a hazai piacon kizárólagosan képviselt Arclinea, B&B Italia, Maxalto, Knoll, Porro vagy a Minotti, amelynek a Code Showroom kiemelt “Concept Store” státuszú partnere. Portfóliójában ezenkívül további olyan ismert brandek szerepelnek, mint a Cassina, az Antoniolupi vagy a Jan Kath. A Code egyedülálló módon terjeszkedett a tengerentúlra is, 2016-ban a kanadai Vancouverben nyitott bemutatótermet, amely fontos mérföldkő a nemzetközi piacra lépésben. A neves hazai munkák mellett fontos referenciákkal rendelkezik a hazai és nemzetközi építész és belsőépítész szakmával való kiemelkedő együttműködés révén Londontól Miamin át egészen Dakarig. 

A cég az ünnepi szezonban kiemelt figyelmet fordít a szélesebb közönség által is elérhető designtárgyakra, ezért néhány éve az egyik legismertebb kiegészítőgyártó, az Alessi kollekcióját integrálta portfóliójába. Az Alessi termékei világszerte ismertek, hiszen ikonikus darabjai és világhírű designerekkel – például az olasz Aldo Rossival vagy a francia Philippe Starckkal – való kollaborációi közül több már a designtörténelem részévé vált. A márka a világ több mint 60 országában elérhető, a Milánó közelében található Alessi Múzeumban pedig leghíresebb darabjainak gyűjteménye is megtekinthető. Az Ettore Sottsass olasz építész-designer tervei alapján készült Twergi gyümölcsöstál a tervező születésének 100. évfordulója alkalmából, 999 darabos limitált szériában került gyártásra, hazánkban pedig csak a Code Showroomban érhető el sok más Sottsass kiegészítő mellett – az Alessi legújabb és legismertebb designdarabjaival együtt.  

Mári Andrea, a Code Showroom tulajdonosa a következőket nyilatkozta:
„Az Alessi funkcióorientált, ugyanakkor magas esztétikai értékkel bíró kiegészítőiből minden enteriőrhöz tudunk tökéletesen illeszkedő dísz- és használati tárgyakat javasolni. Az új, limitált szériás Sottsass-tál bravúrosan vegyíti magában a geometriai alapformákat azok dinamikus felhasználásával, a tradicionális famegmunkálás finomságát a kortárs tárgykultúra tiszta vonalvezetésével és karakteres színeivel. Karakterének olvasata személyfüggő - éppen ettől izgalmas térelemmé válhat bármilyen enteriőrben.”

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Memphis újra és újra

Memphis újra és újra

Fülledt éjszakai bárhangulatban tűnnek fel ismét az olasz designikonok a Triennale Milano keretei között, a Memphis Again kiállításon.

Az Alessi értékeit és ikonikus designjait bemutató új kollekcióval ünnepli 100. születésnapját

Az Alessi értékeit és ikonikus designjait bemutató új kollekcióval ünnepli 100. születésnapját

Az Alessi 100 Values Collection a cég értékeit bemutatva gondolja újra legismertebb Alessandro Mendini, Ettore Sottsass, Philippe Starck által tervezett designjait.

„...ez a munka most kezdődik” | Bonta Gáspár és a HEAVY LIGHTNESS kollekció

„...ez a munka most kezdődik” | Bonta Gáspár és a HEAVY LIGHTNESS kollekció

Interjú Bonta Gáspár építésszel, az EGYENES LABIRINTUS KÖR design stúdió kreatív vezetőjével.

Hirdetés