Mert alig foglalkozik velük valaki. 

A koronavírussal kapcsolatban szinte minden percre jut egy hír, rosszak és reménykeltőek egyaránt, Duyi Han tervező legújabb munkájában viszont azokról az egészségügyi dolgozókról emlékezik meg, akik életüket kockáztatva is segítik a betegeket, és akikről méltánytalanul kevés szó esik.

A projektje a kínai Hubei tartományba kalauzol bennünket, ahol a járvány kezdődött: egy ősi templom falán és mennyezetén fehér védőruhába öltözött embereket jelenít meg – írja a Designboom. A Saints Wear White című munkát a régi templomfestmények és freskók ihlették, de bibliai személyek vagy jelenetek illusztrálása helyett azokat az egészségügyi dolgozókat ábrázolja, akik saját testi épségüket veszélyeztetve önzetlen segítségükkel nap mint nap segítik a betegek felgyógyulását. 

A vírusról egyszer már írtunk az Octogonon, amikor a kínai kormány bejelentette, hogy tíz nap alatt felépítenek egy 1000 ágyas, 25 000 négyzetméteres kórházat a Vuhan városának nyugati részén fekvő Caidian kerületben.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

2019/7-es lapszám

155 - 2019/7

A 155-ös lapszámunkban többek közt különleges villaépületekről írunk, a Normafánál például az ősi japán vallás, a sintó is megjelenik Halmos Sarolta épületében, a Káli-medencében már messziről, az útról látható Sajtos Gábor építészék új épülete, míg Szombathely Az év háza különdíjat nyert családi házzal büszkélkedhet immár a Singer Designnak köszönhetően. De van élet a villákon túl is: hiánypótló összeállítás jelent meg a Solar Decathlonról, Molnár Szilvia a FERRUM Irodaház forradalmi megoldásairól, Bán Dávid a salgótarjáni Beszterce tér felújításáról írt. A lapot egy igazán különleges munka zárja, a LAB5 jegyezte Experimental Living néven futó lakórész.  

2020-tól új logója lesz Hollandiának

2020-tól új logója lesz Hollandiának

A túlságosan tulipánost kellett kicsit finomítani.  

Meghalt az El Al logóját is tervező magyar ajkú grafikus

Meghalt az El Al logóját is tervező magyar ajkú grafikus

A 85 éves korában elhunyt Dan Reisinger tervezte a Teva gyógyszergyár és a Habima színház logóját is.

Hirdetés