Megható történet a digitális korból.

Hirdetés

Jacqui Kenny-t a húszas évei elején diagnosztizálták agorafóbiával, a szorongásos tünetek olyan szituációkban jelentkeztek nála, amikor nem érezte magát biztonságban egy adott környezetben. Tiltólistára kerültek a tömegközlekedési eszközök, a bevásárlóközpontok és legnagyobb szerelme, az utazás is. Mivel az új helyek felfedezésének vágya nem csillapodott a lelkében, kénytelen volt alternatív megoldáshoz folyamodni a világjárás tekintetében, így jött képbe a Google Street View

Jacqui Kenny, aki a virtuális térben Az agorafóbiás utazóként vált ismertté, a weboldalán osztotta meg gondolatait a világgal, elsősorban azért, hogy segítse a hasonló problémával küzdő sorstársait. 

„Meglepő és egyedülálló menedéket találtam a Google Street View lehetőségeiben - írja Kenny. - Elkezdtem kattintgatni a Google Maps-en, így pedig olyan távoli országokba jutottam el, mint Mongólia, Szenegál vagy Chile. Távoli városok, poros tájak, vibráló építészeti gyöngyszemek és névtelen emberek elevenedtek meg előttem, az ’utazásaimról’ pedig képernyőképet készítettem".

A dokumentálás mintegy 40.000 képet eredményezett, szinte az összes országot bejárta a Google segítségével, elmondása szerint az agorafóbia megjelenése óta sosem érezte magát ennyire szabadnak, nem kellett félnie a pánikrohamoktól és a szorongástól. Az online kalandjait sikerült jó célokra fordítania: miután a Google engedélyezte neki, hogy fotóit értékesítse, az így befolyt összeg bizonyos részét egy, az agy- és viselkedéskutatással foglalkozó alapítványnak utalta át. 

Forrás: Jacqui Kenny




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnézheted, hogy milyen fotót készített a születésnapodon a Hubble űrteleszkóp

Megnézheted, hogy milyen fotót készített a születésnapodon a Hubble űrteleszkóp

A NASA ezzel ünnepli az űreszköz 30. születésnapját.

Gyöngytyúk magassarkúban
  • 2020-04-23 10:00
  • Deco

Gyöngytyúk magassarkúban

A Börze egy olyan multifunkciós kávéház és étterem, ahol reggeltől estig zajlik az élet.

A Minusplus is felveszi a harcot a koronavírussal

A Minusplus is felveszi a harcot a koronavírussal

Az elmúlt két hétben közel ötven védőpajzshoz készítettek 3D-nyomtatott keretet.

Hirdetés