Hirdetés

December 11-én, a Budapest belvárosában található Deák Palotában rendezték meg a 7. ArtHungry díjátadót, amely egyben a döntős projektek pop up kiállításmegnyitója is volt. 
 

7. ArtHungry Díj zsűrije ezúttal is az elmúlt egy év legjobb minőségű hazai alkotásait kereste tervezőgrafika, képgrafika/illusztráció valamint formatervezés kategóriákban. 2021-ben a több mint 220 pályamunka közül végül 57 döntős alkotás került a shortlistbe. A tizenkét díjazottat e cikkben mutatjuk be.
 

Fotó: Lékó Tamás
 

Tervezőgrafika kategória

I. helyezett
Bárdy Anna: Mártonffy Melinda: Franciaudvaros bérházak Budapesten

A „Franciaudvaros bérházak Budapesten” egy 7 éven át tartó, komoly kutatás eredménye: a főváros építészettörténetének kevéssé ismert szeglete tárul az olvasó elé több, mint 400 oldalon keresztül, szemet gyönyörködtető képanyaggal kísérve. A könyv az ARTEM/BOOKS első kiadványa.


II. helyezett
Classmate Studio: Postlife magazin

A Post Life egy online magazin, amelyet a 2020-as események ihlettek. Az első szám: a Living The Pandemic a covid által kiváltott paradigmaváltásokat mutatja be utópisztikus és disztópikus perspektívákon keresztül.


III. helyezett
Dózsa Tamara: Strive Bank

A projekt célja egy olyan fiktív neobank arculatának megtervezése, ami együtt fejlődik a felhasználóval, 0-18 éves korig és 18 év felett is megfelelő pénzügyi és edukatív szolgáltatást nyújt. A Strive Bank megkülönböztető jegyei a design-centrikusság, fejlődőképesség és családcentrikusság.


Képgrafika / Illusztráció kategória

I. helyezett
Csuth Péter (aka Robinson Cursor): Nemzeti Évfordulóink 2021.

A PIM számára készített illusztrációk, ahol a képek alapja legtöbb esetben egy grafikai elemekkel is díszített portré, amelyet körülvesz egy rá jellemző ikonikus tárgy, szöveg vagy dátum. Az illusztrációkon gyakran feltűnnek korabeli újságcikkrészletek, kéziratok és papír textúrák is.


II. helyezett
Máhr Zsófia: MOMOTARO – Mesék Japánból

A MOMOTARO című könyvben a tervező Japán ősi mondáit gyűjtötte össze és ezeket illusztrálta. A mondák egyszerű, tanulságos történetek. A jó mindig megkapja méltó jutalmát, a rossz pedig a büntetését. Középpontban legtöbbször egy konfliktus áll, a véres összecsapások és a gyilkosság is megjelenik. Az illusztrációk erre a hangulatra épülnek.​​


III. helyezett
Babarczy Myriam: Fent és lent – a sarkvidékek világa madártávlatból

A FENT ÉS LENT című ismeretterjesztő gyerekkönyv nyolc fejezetben, egy történeten keresztül mutatja be a sarkvidékek élővilágát. A történet főszereplője a sarki csér, egy vándormadár, amely minden évben kétszer megteszi az Északi- és Déli-sark közötti több mint 20 000 km-es távolságot.


Formatervezési kategória

I. helyezett
Pataki Katalin: Talky

A TALKY egy játékterápiát segítő eszköz, amely a családon belüli sérelmek és tapasztalatok témakörére fókuszál.


II. helyezett
Sinkovits Zsuzsanna: Geoform kollekció

A Geoform tárgysorozat darabjai a minket körülvevő hazai geológiai képződmények kerámia parafrázisai. Az egyes darabok formai és felületi jegyeikkel idézik meg egy-egy természeti képződmény jellegzetes karakterét, különböző tájegységekhez kötődve.


III. helyezett
Cserba Anna: nexus

Cserba Anna az adaptációs tervezői metódus reprezentálására egy kulturálisan releváns épületbe tervezett ülőbútort. A választott helyszín a Magyar Zene Háza, mely keretet adott a tér-, bútor,- és ember közti kölcsönhatás vizsgálatára. Az épület koncepciója az épített környezet és a természet kapcsolata. Az általa tervezett székkel hidat kíván létrehozni a felhasználó számára e két pont között.​​​


Különdíj / Fashion Street magazin
Rémiás Szilvia Zita​​: Body Light

​A BODY LIGHT ékszerkollekcióban a fény testre való pozícionálásának lehetőségeit kutatta, és az áramkörök szerkezetének sajátos megjelenését emelte ki a tervező. A kollekció egyben egy spekuláció a hordható technológia jövőbeli alkalmazásáról.​​​

Különdíj / Modernity
Pataki Katalin​: Talky

Különdíj / FreeDee – Printing Solutions
Sinkovits Zsuzsanna: Geoform kollekció


Az eseményről készült fotókat erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.

 

ArtHungry | Web | Facebook | Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ötvenhét alkotás a 7. ArtHungry Díj döntőjében

Ötvenhét alkotás a 7. ArtHungry Díj döntőjében

A díjátadóra és a döntős pályamunkákat bemutató pop-up kiállítás megnyitójára december 11-én, szombaton este 19 órakor kerül sor a Deák Palotában.

Megvannak az ArtHungry Díj nyertesei

Megvannak az ArtHungry Díj nyertesei

A fődíjat Szalai Bálint kapta az itthon című munkájáért.

Hirdetés