Hirdetés

Idegnyugtató felhőjáték a gőz – de mi lesz a mosott ruhákkal?

Hirdetés

Bolondos optikai illúziókként teregeti ki a mosott ruhát az Oroszországban született, de Londonban élő vizuális művész, Helga Stentzeln. A vidéki tájban száradó ruhák egy tanya állatait idézik, de a fotózás mellett videókkal, illusztrációkkal és stop motion animációkkal foglalkozó művésznő képei nem mindig ilyen ártatlanok.

Ha Smooothie-t, a tehenet nézzük vagy Pegazust, a lovat, alighanem elmosolyodunk Helga Stentzeln modernkori szürrealizmusán. A dzsekiből, pólóból, konyharuhából álló kompozícióban még a csipeszeknek is komoly szerepük van a jószágok megformálásában – ezekből van a tehén füle, a ló sörénye.

Stentzel persze nemcsak teregetéssel foglalkozik, grafikusként a reklámiparban kezdett dolgozni, ahol kitanulta a branding, a marketing és a stratégiai gondolkodás alapjait, majd saját Insta-oldalt és blogot indított, ahol vásárolni is lehet tőle. Nem mosott holmit: képeket árul, sokszor antropomorf kompozíciókat – egy ízben például zoknikból rakott ki egy emberi arcot, „He Socks” címmel.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Két Margitszigetnyi közpark épülhet Budapesten

Két Margitszigetnyi közpark épülhet Budapesten

A Radó Dezső Tervet az uniós fejlesztési ciklushoz igazítva alakítják ki.

A BORD Építész Stúdió tervezőt keres

A BORD Építész Stúdió tervezőt keres

Csatlakozz a csapathoz Budapesten vagy Debrecenben!

GKI: javuló kilátások a lakáspiacon

GKI: javuló kilátások a lakáspiacon

A piaci szereplők a közeljövőben a túlkínálat csökkenésére számítanak.

Hirdetés