Hirdetés

Összegyűjtöttünk néhány különleges loftlakást, és egy stílusosan berendezett standdal is készül az Octogon Deco Magazin a S/ALON Budapest kiállításra.

A loftok története a XX. század legszebb romantikus regénye, ami az ipari válság miatt üresen maradt gyárépületekkel kezdődött valahol az angol külvárosban. Művészek költöztek a szimpla üvegablakokkal határolt tagolatlan, kifűthetetlen terekbe, akik virágzó trendet teremtettek a lepusztult falak között. Elég volt pár évtized hozzá, hogy ezek az illegálisan foglalt lakások sajátos, indusztriális stílusukkal beszűrődjenek a mainstream kultúrába, és a szó jelentése világszerte új értelmet nyert.

Manapság a loftok a lakások katedrálisai. Gigantikus ablakaikkal, tágas tereikkel az irigyelt luxuskategóriát képviselik a négyzetméterharc jellemezte ingatlanok között. Bútorszigeteket képeznek, különleges világítást követelnek, belsőépítészeti bravúrokat provokálnak és a lenyűgöző átlátások miatt szakembert próbáló, komplex gondolkodást igénylenek.Összegyűjtöttünk néhány különleges loftlakást, és egy stílusosan berendezett standot is magunkénak tudhatunk a S/ALON Budapest kiállításon.

Kozma Péter grafikus, filmrendező, a kArton Galéria tulajdonosa és Bátonyi Éva belsőépítész új otthona az egykori bérház hangulatát és adottságait indusztriális jegyekkel ötvözi.  - Szöveg: Molnár Ágnes | Fotó: Kövesdi Réka | Tervező: Bátonyi ÉvaEbben a régi gyárépületben berendezett loftban azonban izgalmasan keverednek a különböző korszakok és hangulatok, hogy egyedi, mégis egységes stílust teremtsenek. - Szöveg: Borsos Klára | Fotó: Barbay Csaba | Tervező: Baracsi Katalin
A 13. kerületi Révész utca klingertéglás gyárépületében alakították ki azt a galériás lakást, ami bátran vegyíti a kortárs művészetet és az indusztriális jegyeket. - Szöveg: Varga Csilla Lujza | Fotó: Stiglinc Gábor | Tervező: Harrer Norbert Noam Az Octogon Deco Magazin külön melléklettel készült a S/ALON Budapest kiállításra, fókuszban a loftlakásokkal.

Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

A Párisi Udvaron csodát kellett tenni

A Párisi Udvaron csodát kellett tenni

Varga J. Zoltán építésvezető közvetlen közelről látta, miből mivé lett az épület.

Bravúros loft a félemeleten
  • 2019-11-25 08:00
  • Deco

Bravúros loft a félemeleten

Az egykori bérház hangulatát és adottságait indusztriális jegyekkel ötvözték.

Az új Közlekedési Múzeum - Octogon külön kiadvány

Az új Közlekedési Múzeum - Octogon külön kiadvány

A hazai muzeológia, örökségvédelem, kortárs építészet- és környezetkultúra nézőpontjából egyaránt korszakosnak ígérkező beruházásról szóló melléklet most korlátozott példányszámban megvásárolható.

Hirdetés