• 2023-07-26 09:00
  • Deco

Egy csepp Brazília

Étterem a Belvárosban

Az igazán izgalmas éttermek minden érzékszervre hatnak: nemcsak az ízekkel, illatokkal, de az enteriőrök segítségével is egy másik világba repítenek, Cikkünk az OCTOGON Deco 2023/2-es lapszámából.
 


Könnyed brazíliai utazásra invitál Budapest pezsgő centrumától pár percre, a csendesebb Vitkovics Mihály utcában található, Kriskó Andrea (The Intuitive Spaces) tervezte A La Gringa étterem. Ez az utazás azonban nem elcsépelt kulturális sztereotípiákra épít, hanem a közös evés-ivás örömére. A látványkonyha, az összehúzható asztalok és az alacsony pult ugyanannyira tökéletes légkört biztosítanak bruncholáshoz, mint esti találkozásokhoz.

Az utcafronti rész markáns terrakotta falait függesztett kúszónövények, hatalmas tükrök, lime színű bútorok és betonhatású elemek egészítik ki, míg a lenti vendégtér egy intim menedék, ahol a plafonról laza hullámokban leomló textília meghitt árnyékolót imitálva borul a pincehelyiség terére. Az egyedi, organikus formájú kanapé szintén tökéletesen használható két külön asztaltársaság, de akár egy nagy közös étkezés alkalmával is. Figyelemreméltó belsőépítészeti megoldás a fent és lent is megjelenő háromdimenziós téglafal, ami ötletes design csavarral értelmezi újra a tradicionális építőelemet.
 

 

The Intuitive Spaces | Web | Facebook | Instagram

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Jobb mint a plafontükör

Jobb mint a plafontükör

Újabb lombház Zebegényben az RJZS Architects-től.

„Feminin és maszkulin tervezői attitűdökről szeretek gondolkodni”

„Feminin és maszkulin tervezői attitűdökről szeretek gondolkodni”

Interjú Gedeon Tekla építésszel, a Fuzzy Earth kreatív praxis társalapítójával.

Egyszerű anyagból váratlan design

Egyszerű anyagból váratlan design

A Moooi egy rendkívüli életérzés bútorait viszi el Milánóba.
 

Hirdetés