Férfias és nőies, modern, kifinomult ízléssel tervezett, ugyanakkor otthonos – családi ház az Insidesign tervezésében.

Hagyományunkhoz híven, ilyenkor év vége felé a legjobb anyagainkat ajánljuk nektek újraolvasásra! Szász Kati, az OCTOGON Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 számára meghatározó projektet a 2023-ban megjelent lapszámokból. Ezúttal íme egy angolszász stílusban újragondolt kétezres években épült budapesti családi ház az OCTOGON Deco 2023/1-es lapszámából.


Férfias és nőies, modern, kifinomult ízléssel tervezett, ugyanakkor otthonos. Ezekben a terekben jól megférnek egymás mellett a szövet és bőr kárpitok, a fa és a fém vagy a tükrös felületek a műalkotásokkal. Egy értelmiségi család felújított házának belső tereiben járunk. 
 

Lágy boltívek, világos falak, társasági életre komponált konyha egymáshoz kapcsolódó közösségi terekkel. Férj és feleség ízlésének közös halmaza, tervezők alkotta kis kompozíciókkal kiegészülve, amikhez tartós, ellenálló és időtálló bútorok társulnak.

Tulajdonosai angolszász stílusban gondolták újra a kétezres években épült budapesti családi házat, amihez hasonló elvek mentén kialakított kert és medence is tartozik. A kívülről vöröstéglás burkolatot viselő épület romantikus, boltíves ablakaival belül modern, mégis egyfajta időtlen designt kapott Sallói Csilla és Simkó Szilvia tervezők koncepciója szerint, és a megrendelők igényeinek megfelelően. Az Insidesign tervezői mindkét szinten átszervezték a belső tereket, hogy a tulajdonosok minden igényét kielégítsék. Így alakítottak ki egy nagyméretű hálószobát külön gardróbbal és tágas fürdőszobával, illetve egy szintén kényelmes méretű gyerekszobát az emeleten – de alul is a vendégszerető család igényeinek megfelelően nyitották meg és rendezték be a tereket.
 


Aktuális trendek és múló divathullámok helyett a minőségi anyaghasználat és a jól működő funkciók álltak a tervezés fókuszában. Fehér falak, szürkés és bézs árnyalatok teremtik meg a semleges alapot, amihez természetes otthonosságot teremtő egyedi pácolású fapadló és szinte minden helyiségben perzsa szőnyeg tartozik. Ami a bútorokat illeti, a tervezők modern designdarabokat válogattak, de ahogy ők fogalmaztak, ezek közül is olyanokat, amiknek intellektusa van, azaz időtlen megjelenésükkel vagy éppen 50-es 60-as éveket idéző formavilágukkal válnak szerethetővé.
 

Persze minden egyes darabot jól átgondoltan, és a tulajdonosokkal egyetértésben választottak ki, noha a házaspár ízlése egymástól teljesen különbözik. Míg a férj a férfias, karakteres formákat és a sötét tónusokat kedveli, amikhez erős központi fények tartoznak, addig a feleség a lágy vonalvezetésű formavilághoz és a világos tónusokhoz vonzódik, ugyanakkor ragaszkodik a hangulatfényekhez. Ennek megfelelően megvilágítható vitrinekkel és lokális fényekkel egészítették ki az általános világítást a tervezők, a változatos színskála pedig, amiben mindkét fél kívánsága teljesül, a homlokzat téglaburkolatára is reflektál – elegáns, narancsos barnákkal, ami kiegészül otthonos melegséget adó terrakotta színfoltokkal.

Alapterület: 360 m2 +76 m2 terasz
Helyszín: Budapest 3. kerület

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Ódon tűzfalak között

Ódon tűzfalak között

Családi ház Prága Jinonice kerületében.

Mint hal a vízben

Mint hal a vízben

Átriumos családi villa Jičínben.

Őrfi József „Égigérő” családi házai

Őrfi József „Égigérő” családi házai

Egy időben szinte már közhelyessé vált a hazai építészetben a függőleges lécváz. Ez a motívum a népi építészetből ismerős, józan és hasznos szerkezet, nem utolsósorban pedig megjelenésével kellemes asszociációkat ébreszt.

Hirdetés