Az üveggel és az alumíniummal a legmerészebb álmok is megvalósíthatók.

A nyílászáró az egyetlen olyan épületszerkezet, amellyel minden nap fizikai kontaktusba kerülünk. Meghatározza a lakóépülethez kötődő komfortérzetet, s életminőséget befolyásoló jellege is van. A KAV Hungária az alumínium nyílászárók területén – Magyarországon egyedülálló módon – a lakóépületekre specializálódott, ráadásul úgy, hogy a cég működését az innováció, a magas minőség és az etikus viselkedés határozza meg. 

fotó COPYRIGHT SIGN Bujnovszky Tamás

Az üvegben és az alumíniumban olyan lehetőségek rejlenek, amelyek a statika és az anyagtudományok határát is feszegetik. Nem véletlen tehát, hogy a KAV mérnökcsapatának egy része, ma már kifejezetten csak fejlesztésekkel foglalkozik. Olyan termékek megvalósításán dolgoznak, amelyek alapjaiban változtathatják meg az üvegről és az alumíniumról alkotott elképzeléseinket. Ez az innovatív hozzáállás egyébként a kezdetek óta jellemzi a céget. A 2014-es alapításkor a cég vezetőjének, Lovász Károlynak az volt ugyanis a célja, hogy bebizonyítsa a nyílászárók szegmensében is lehet innovatív, kifejezetten az ügyféligényt zászlajára tűző mérnöki munkaközösséget építeni. A KAV speciális igényfelmérése és egyedi ötleteken alapuló kivitelezési munkaszervezése mára piaci branddé vált, amellyel versenytársaiknak és a piac többi szereplőjének is követendő példát mutatnak.

fotó COPYRIGHT SIGN Bujnovszky Tamás

A nyílászárók tervezése, gyártása az építkezés során ez az egyik legkomolyabb financiális tétel, emellett a megfelelő nyílászáró kiválasztása számos kényelmi, használati és esztétikai kérdést meghatároz. Ezek a szerkezetek nemcsak az épület jellegére, stílusára, lakóinak látásmódjára engednek következtetni, hanem az élethez nélkülözhetetlen fényt is biztosítják, valamint összekapcsolják a külső tereket a beltérrel. Azoknál a családi házaknál, amelyeknél a KAV csapata dolgozik, olyan megoldásokkal lehet találkozni, amit sokan megvalósíthatatlannak gondolnának.

A csapat ugyanis maximálisan kihasználja az alumíniumban, mint a leginnovatívabb építőanyag körben rejlő lehetőségeket, legyen szó nyitási módozatról, csomóponti kapcsolódásokról vagy éppen az üvegméretről. „Örülök annak, hogy meg tudták valósítani az összes elképzelésünket. Például a sarokablakokat nem látszó (üveg-üveg) illesztésekkel, az árnyékolás elrejtését úgy, hogy az esztétikusan nézzen ki minden oldalról, kívülről és belülről is egyaránt” – mesélte a KAV-ról a videóban is látható modern, nagy üvegfelelületekkel rendelkező minimál ház tulajdonosa. S kell ennél jobb referencia, ha belegondolunk, hogy ennek az ingatlannak a szépségét a nyugodt épülettömeg, a korszerű homlokzat és a transzparens nyílászárók harmóniája adja. 

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Minőségi és egyedi nyílászárót szeretnél, ráadásul tavalyi áron? Nem lehetetlen!

Minőségi és egyedi nyílászárót szeretnél, ráadásul tavalyi áron? Nem lehetetlen!

De akkor most kell lépned, amíg tart az akciós kínálat az Internormnál.

Higiénikus megoldások nyilvános épületekhez

Higiénikus megoldások nyilvános épületekhez

Hogyan tehetünk óvintézkedéseket olyan tereken, ahol tömegek mozognak? Erre kínál megoldást a Hörmann.

20 év a hazai nyílászáró gyártás élvonalában

20 év a hazai nyílászáró gyártás élvonalában

Rekordéve lesz idén az Ablakszerker Kft.-nek, ám a cég apró, tervezett lépésekben halad a lehető legjobb nyílászárók gyártása felé. 

Hirdetés