Egyedülálló kulturális kezdeményezést indított az Autistic Art Alapítvány

Web:https://autisticart.hu/aukcio/
Kezdődik:2020 December 03. 09:00, Csütörtök
Végződik:2020 December 10. 18:00, Csütörtök
Hely:Online

 

Az Autistic Art Alapítvány 2020 júniusában egyedülálló kulturális kezdeményezést indított, melynek eredményeképpen kortárs művészek és autista fiatalok munkái kerültek kalapács alá egy rendhagyó online aukció keretén belül. A befolyó bevétel az autista lakóotthonokat, a magyar kortárs művészeket és magyar galériákat támogatta. December 10-ig hasonló céllal ismét lehetőség nyílik a licitálásra.

Olyan művészek munkái kerülnek kalapács alá, mint Nádler István, Bak Imre, Bernáth Dániel, Dobokay Máté és Fridvalszki Márk, de a képzőművészeti alkotások mellett designer-darabokra is licitálhatnak az érdeklődők, így Katti Zoób vagy Tomcsányi ruhákra, illetve Gera Noémi és Jermakov Katalin ékszereire. Mindezek mellett autista alkotók munkái is árverésre kerülnek, többek között a fentebb közölt kép, mely Varga Máté munkája.

A járvány nagyon súlyosan érinti azokat az intézményeket, amelyek autizmussal, illetve halmozott fogyatékkal élő embertársainkról gondoskodnak.

Ezek az intézmények most - sajnos sok esetben szó szerint- a túlélésért küzdenek. Most van a legnagyobb szükségünk az összefogásra, segítségnyújtásra. A körülményekre való tekintettel decemberben is online jótékonysági aukcióra invitál az Autistic Art Alapítvány.

Forrás: Autistic Art Alapítvány


Hirdetés