Hirdetés

Fotózd be a magyar kreatívipar zászlóshajóját, és nyerj vele!

Kezdődik:2019 Október 27. 17:00, Vasárnap
Végződik:2019 November 19. 16:00, Kedd
Település:Budapest
Cím:Zugligeti út 9-25.

 

Megnyílt Budapest legújabb egyetemi campusa, az új közparkkal körülvett Moholy‑Nagy Művészeti Egyetem. Most itt a lehetőség, hogy közelebbről is „képbe kerülj” a főváros legfotogénebb egyetemével. Hogy mit kell ehhez tenned? Regisztrálj és fényképezd le az innovatív építészeti projektet. A fődíj minden kategóriában 200 000 forint, a legjobb képekből a MOME-n nyílik kiállítás.

A MOME új campusa több mint egyetem. Alkotóműhely, innovációs és kutatási központ, ugyanakkor városépítő tett is egyben. A magyar kreatívipar zászlóshajója jött létre: olyan különleges intézmény, amelyhez hasonló Közép-Európában eddig sem tartalomban, sem építészeti minőségben nem létezett. Az új campus városépítészeti érték is, hiszen világszínvonalú, a 21. század elvárásainak megfelelő, kortárs építészeti alkotás született. Mindeközben Budapest is zöldebb lett: a környék lakói számára barátságos környezetet, a kikapcsolódás, pihenés lehetőségét teremti meg az új, tizenötezer négyzetméteres zöld közpark, amely nyitott a lakosság számára is.

A MOME campus új főbejárata – Építészet: 3h Építésziroda, Fotó: Bujnovszky Tamás
 
A fotópályázat célja, hogy művészi módon, egyéni látásmóddal mutassa be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem új campusát, az épületeket, a most létrejött új közparkot, illetve a campuson zajló egyetemi életet.

A pályaművek kizárólag digitális formában, a http://www.momefotopalyazat.hu címen, regisztrációt követően tölthetők fel. Nevezési díj nincs. A díjazott alkotásokból szabadon látogatható kiállítás nyílik az egyetem campusán.

A pályázat kiírója a Kiemelt Kormányzati Beruházások Nonprofit Zrt. A pályázaton mindenki részt vehet, aki elmúlt 16 éves, és elfogadja a pályázati feltételeket. A pályázók fotósétákon is részt vehetnek, ahol szakértői vezetés mellett ismerkedhetnek meg Budapest legújabb építészeti és egyetemi csodájával. A fotósétákra kizárólag regisztrált pályázók jelentkezhetnek, ők a pontos időpontról e-mailben kapnak értesítést.

A pályaművek négy kategóriában nyújthatók be:

Épület, épületegyüttes
Élet a Campuson – ember és épített környezet
Részletek és absztrakt képek
Képsorozat (legfeljebb öt kép)

A pályázat díjazása:

Fődíj (mind a négy kategóriában): 200 000.- Ft.
Második díj (mind a négy kategóriában): 100 000.- Ft.
Harmadik díj (mind a négy kategóriában): 50 000.- Ft.

A pályázaton egy pályázó legfeljebb hét pályaművel (egy fotó egy pályamű) nevezhet, sorozat kategóriában viszont csak egy művel lehet indulni (egy sorozat egy pályaműnek minősül).

Beadási határidő: 2019. november 19., 16.00 óra.

Bővebb információ itt.

A MOME új campusával foglalkozik az OCTOGON aktuális, 154-es lapszáma is: ezen az oldalon belelapozhatsz, és meg is rendelheted.


Hirdetés