A Balatonról legtöbbünknek a nyár és a napsütés jut eszébe. Ami pedig ilyenkor elengedhetetlen feltétele a maximális kényelemnek, az a megfelelően kiválasztott és megtervezett modern árnyékolók jelenléte. Szerencsére ezt a balatoni szolgáltatók közül is egyre többen gondolják így és választanak tudatosan, amihez az Archishade szakértőit hívják segítségül, melynek következtében jól átgondolt megoldások születnek hotelek, éttermek, bisztrók, és egyéb vendéglátóegységek kültéri-, beltéri- és kerti árnyékolására. Nézzünk is ezek közül néhány szemrevaló példát!A bringázás szerelmeseinek: Csopakon álljunk meg egy finom kávéra!

A Buborék Csopak széles körben várja vendégeit, hiszen magába foglal egy kellemes 6 szobás szállást, egy bicikli üzlet & szervíz kombót, mely a környékbeli túrázók előnyére szolgál, és ne feledkezzünk meg az étvágygerjesztő pékbisztróról sem, ahol a környék legfinomabb kenyere és kávéja kapható. Természetesen a bisztró vendégei szeretnek a teraszon üldögélni és itt elfogyasztani a finom falatokat, melyhez a maximális kényelmet az egész teraszt lefedő sorolt Archishade pergola biztosítja. A lamellás tetőszerkezettel ellátott elegáns teraszárnyékoló minden időjárási körülmények közt jó szolgálatot tesz, hiszen zárt lamellák esetén véd a tűző napsütés és az -integrált vízelvezető rendszernek köszönhetően- eső ellen is, de megfelelő időjárás esetén a lamellák elforgatásával könnyedén beengedhetünk a teraszra több természetes fényt is. A lamellákba integrált LED világítás egyrészt hangulatos, másrészt lehetővé teszi, hogy sötétedés után is megfelelő fényviszonyok között fogyaszthassanak a vendégek. Az oldalárnyékolóként alkalmazott Fixscreen kültéri textilárnyékolók pedig nem csupán a teraszon ülőket védik meg az alacsonyan érkező napsugaraktól, de egyúttal a belső terek árnyékolására is alkalmasak. Az oldalárnyékolók megválasztása során fontos szempont volt, hogy a Fixscreen egy kiemelten szélálló árnyékoló, mely tulajdonság a Balaton mellett gyakorta hasznos lehet – szabadon álló kivitelben akár 80 km/h széllökéseknek is ellenáll a textil.
 Pár nap pihenés mindenkinek kijár: Következő állomásunk a zánkai Zen Garden

A zánkai Zen Garden nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen a közel 6 hektáron elhelyezkedő terület természetközeli élményt nyújt és nyugalmat sugároz. Természetesen időben észrevették azt is, hogy a nyári kánikulában csak akkor élvezhető a teljes nyugalom, ha a megfelelő helyeken a megfelelő árnyékolók kerülnek elhelyezésre. A területen szétszórt kellemes apartmanházak teraszára modern, tokozott napellenzők kerültek, melyek a kényelem maximalizálása érdekében automatizált módon működtethetők, tehát egy gombnyomással elérhető a kívánt árnyékolási hatás. A tokozott napellenzők nagy előnye, hogy sokkal kevesebb karbantartást igényelnek, mint nyitott társaik, hiszen zárt állapotban a textil és minden egyéb alkatrész is a tok belsejébe kerül, így sem az időjárás viszontagságai, sem egyéb külső tényezők nem tudnak kárt tenni azokban. A hangulatos és központi pozícióban elhelyezkedő tó partján, a sziklakert mellett pedig egy sorolt Algarve pergola került beépítésre, melyet a Sasa Pool Bar vendégei élvezhetnek. Az Algarve a lamellás tetőszerkezettel ellátott bioklimatikus pergolák egyik úttörő modellje, ami az idők során követte a trendek fejlődését, mely által népszerűsége ma is töretlen. És végül, de nem utolsó sorban az étterem oldalzárásairól is az Archishade gondoskodott, mely ugyan nem árnyékolási kérdés, de kényelmi minden bizonnyal. Az egész éves kihasználhatóság érdekében lapozható üvegfalakkal vették körbe a bisztrót, melyek jó idő esetén kinyithatók, rossz idő esetén pedig teljesen zárt tér alakítható ki a segítségükkel. Vessünk néhány pillantást a Badacsonyra: Elegáns Archishade pergola a Folly Arborétum kávézójának teraszán

A Folly Arborétum és Borászat egy kifejezetten kedvelt turisztikai állomás a Balaton környékén kirándulók számára. A kerti séták és a borászat mellett több vendéglátóegység is meglátogatható a területen, köztük egy kedves kis kávézó, hangulatos terasszal és mesébe illő kilátással. A kávézó teraszának hangulatát pedig egy elegáns ponyvás Archishade pergola emeli. Az Alumark Flat névre hallgató modell kifejezetten gyakori választás a vendéglátóhelyek esetében, melynek fő okai a kedvező ár/érték arány, a légies megjelenés, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy szinte bármilyen stílusú épülethez jól illeszkedik. A Folly Arborétum kávézójának esetében egy balatoni hangulatot idéző, klasszikus stíluselemekkel ellátott épület teraszfedéseként választották ezt a ponyvás pergolát, de a helyes szögek megtartásának köszönhetően a Flat tökéletesen illeszkedik a modern építészeti formákhoz is. A ponyvás árnyékolók légies, baldachin-szerű gyűjtése ennél a modellnél is megfigyelhető, ugyanakkor a Flat különlegessége, hogy -bár a gerendaprofilok teljesen vízszintesen futnak- a ponyva kiengedett állapotban „felemás” megjelenéssel bír, mely egyrészről egy egyedi designelem, másrészről pedig elősegíti az integrált vízelvezetés kifogástalan működését, a ponyva védelmét. Oldalárnyékolóként itt is Fixscreen kültéri textilárnyékolókat választottak, melynek szélálló képessége szintén fontos szempont volt a döntés során.Indulás haza a déli parton: álljunk meg egy szóra a Kőröshegyi völgyhíd kávézónál

A kőröshegyi völgyhíd a Balaton környéki nevezetességek egyike, Magyarország leghosszabb hídja és Közép-Európa legnagyobb viaduktja. A Kőröshegyi Völgyhíd Kávézó pedig a híd lábánál helyezkedik el, egyedülálló látványt nyújtva a vendégek számára, hiszen alulról nézve talán még elképesztőbb méreteket ölt ez a hatalmas építmény. A kávézó terasza télen és nyáron is kihasználható, hiszen lapozható üvegpanelekkel vették körbe, így a terasz jó idő esetén teljesen nyitott, rossz időben pedig körbevehető a panelekkel, melynek következtében teljesen zárt térré válik. Árnyékolásra itt is a méltán népszerű Fixscreen kültéri textilárnyékolót választották, mely nyitott üvegpanelek esetén 80 km/h, zárt üvegpanelek esetén pedig akár 130 km/h széllökéseknek is képes ellenállni, nem zörög, nem szakad. Arról nem is beszélve, hogy a Fixscreen leengedett állapotban belső oldalról átlátható, így a teraszon üldögélők egyszerre élvezhetik az árnyékoló adta előnyöket és a végtelen panorámát. 


Természetesen számos olyan helyszín található még a Balaton környékén, ahol az Archishade termékkínálatából kerültek ki a komplex árnyékolási megoldások, legyen szó akár magán ingatlanról, akár vendéglátóegységről. Fontos azonban megjegyezni, hogy amennyiben igazán profi, minden igényt kielégítő árnyékolórendszer kialakítása a cél, akkor érdemes már a tervezés fázisában szakember segítségét igénybe venni, melyben az Archishade szaktanácsadói örömmel állnak rendelkezésre.
 

A professzionális árnyékolók, természetes szellőzők és homlokzatburkolati-rendszerek tervezésében készséggel nyújt szakmai támogatást építész és beruházó partnereinek az Archishade szakértő csapata.


 

Archishade | Elérhetőség I Facebook I Instagram I YouTube


 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Lenovo ThinkPad mobil munkaállomások növelik a KÉSZ Csoport teljesítményét (X)

Lenovo ThinkPad mobil munkaállomások növelik a KÉSZ Csoport teljesítményét (X)

Magyar mérnökök tapasztalata egy technológiai világcég termékeivel.

A józanság kora

A józanság kora

Az idei Nemzetközi Zöld Építés Hetén is kiemelt Szervita Square Building.

Év háza 2022 | A nyertesek

Év háza 2022 | A nyertesek

A rangos szakmai díjat a budapesti A15 villa és a szolnoki Várkapu Látogatóközpont nyerte.

Hirdetés