A MOME előadássorozata nemzetközi előadókat hív Budapestre

A MOME Építészeti Intézet előadássorozata kiemelkedő hazai és nemzetközi építészeket, designereket és gondolkodókat mutat be, hogy betekintést nyújtsanak az épített környezettel foglalkozó munkásságukba. A 2023/2024-es tanév őszi félévének első előadója Javier Arpa Fernández, akadémikus, kutató, író és kurátor. Munkássága az építészet és urbanisztika területeire fókuszálódik.

 

Javier a Delfti Műszaki Egyetemen (TU Delft, Hollandia) szerzett mesterdiplomát építészetből. Tanulmányai során az építészet és urbanisztika gyakorlatának terjesztésére specializálódott. Később a Delfti Műszaki Egyetem egyik fő kutatója, a The Why Factory kutatási és oktatási igazgatója. Tanított a Pennsylvaniai Egyetemen, a Harvard GSD-n, a Columbia GSAPP-n (USA), az ENSA-Belleville-ben, az ENSA-Versailles-ban (Franciaország) és az IE Egyetemen (Spanyolország).A Delft-i TU Építészeti és Épített Környezettudományi Karán a nyilvános programok kurátoraként dolgozik, emellett az MVRDV globális építészeti cég főszerkesztője. 

A 2015-ben a párizsi Pavillon de l'Arsenalban megrendezett Paris Habitat című kiállítás kurátora volt, valamint a Paris Habitat: Száz év város, száz év élet című monográfia szerzője. Javier az a+t kutatócsoport főszerkesztőjeként is dolgozott, amely Európa egyik vezető építészeti és urbanisztikai kiadója. A Pennsylvaniai Egyetem oktatójaként társszervezője volt a The City That Never Was konferenciának a New York-i Építészeti Ligában, valamint társkurátora volt az African Speculations című kiállításnak a Kuala Lumpuri Építészeti Fesztiválon, a müncheni Architekturgalerie-ben és a Politecnico-ban. 

Munkássága építészként különböző országban követhető nyomon – Argentínában, Hollandiában, Spanyolországban és Franciaországban – továbbá számos várostervezési projektet vezetett Kínában. Független tanácsadóként pedig több franciaországi várostervezési projekt kidolgozásában is segítette érdekelt feleket. Javier világszerte tart előadásokat és különféle szakmai rendezvények állandó résztvevője.

 

Facebook-esemény: ITT 
MÉK akkreditációhoz regisztráció: ITT

 

Forrás: MOME

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tányér micéliumból és kenderből | MOME X SALT

Tányér micéliumból és kenderből | MOME X SALT

Fenntartható design-innováció a gasztronómia területén

Vidd magaddal az IPARTERVET!

Vidd magaddal az IPARTERVET!

Az „Ismeretlen IPARTERV - Egy tervezővállalat hőskora 1948–1970” című kiállításhoz kapcsolódó új programok a Budapest Design Week-en

Két hallgatói pályamű is elnyerte az idei Deák Erika Támogatást

Két hallgatói pályamű is elnyerte az idei Deák Erika Támogatást

Átadták a MOME Elméleti Intézetének egyik legnagyobb elismerését

Hirdetés