Hamarosan újraindítja városi sétáit a Beyond Budapest.

Szigorú biztonsági intézkedések mellett július 18-án újraindítja városi sétáit a Beyond Budapest, amelyek a város történeti és fizikai szövetének mélyére hatolva felfedik annak rejtett titkait, legendáit, és kreatív eszközökkel mutatják be a sétálóknak a beszédes részleteket: a mesélő utcácskákat, házfalakat, kapualjakat, vagy akár ablaküvegeket.

A koronavírus-járvány miatt hónapokig szüneteltek a Beyond Budapest szolgáltatásai, ám a veszélyhelyzet megszűnése, és a friss statisztikák alapján szigorú biztonsági intézkedések mellett újraindítják a városi sétákat.

Horgonyt fel!

A Beyond Budapest szervezői olyan szigorú óvintézkedéseket hoztak, amelyeket betartva a sétálók és a sétavezetők is biztonságban érezhetik magukat a két-három órás séták során:

csoportjaik létszámát 20 főben maximálták, és minden résztvevő számára maszkot biztosítanak. Bevezették továbbá az audioguide-ok használatát is, amelyhez – a személyes higiénia fenntartása érdekében – eldobható fülhallgatókat is biztosítanak minden sétálónak.

A sétajegyeket az érintésmentesség érdekében már az online regisztráció során is ki lehet fizetni, valamint már a bankkártyás fizetés is elérhető a séták helyszínén.

A február 1. előtt vásárolt ajándékkártyák érvényességét egységesen két hónappal meghosszabbították, így azok sem maradnak le a sétákról, akiknek esetleg a járvány okozta korlátozások ideje alatt járt le a sétajegyük.

Az Óbudai Gázgyár épülete

Az első hétvégén öt különböző sétával indítanak, és az ezt követő hetek során folyamatosan bővítik a sétakínálatot a sétálók igényei és a tapasztaltok alapján. A BB szervezőinek célja, hogy programjaik során a múlt és a jelen átélhetővé, megérthetővé váljon. Törekszenek rá, hogy vendégeik velük, egymással és a várossal is interakcióba lépjenek. Ezért kreatív eszközökkel, minőségi turisztikai programokat kínálnak.

A Beyond Budapest aktuális sétanaptárját itt találod
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Budapest, ahogy Kádár elvtárs látta

Budapest, ahogy Kádár elvtárs látta

A KÉK városi sétája a Magyar Nemzeti Galéria munkatársaival.

Újra Budapest történeti és fizikai szövetének mélyére hatolhatunk

Újra Budapest történeti és fizikai szövetének mélyére hatolhatunk

Hamarosan újraindítja városi sétáit a Beyond Budapest.

Hirdetés