Fogynak a prémium irodahelyek Budapesten – hamarosan megtelik az Agora Hub is

Újabb jelentős bérlő költözik az Agorába: a hazánkban elsősorban irodai megoldásairól ismert svéd Kinnarps 500 m2-en alakítja ki az új showroom-ba oltott irodáját az Árpád-híd pesti hídfőjénél. Ezzel gyakorlatilag megtelnek a Váci úti irodafolyosó egyik legnagyobb léptékű projektjének irodaterei.  


Mintegy másfél évtized után költözik új irodába a magyar irodapiac egyik legjelentősebb szereplője, a Kinnarps. A svéd vállalat egy alapos és részletes munkatér-analízist követően döntött az új helyiség kiválasztásáról. A kollégák körében végzett workshopos felmérésnek köszönhetően meglehetősen pontos képet kaptak arról, hogy milyen helyszínre lesz szükségük a hatékony munkavégzéshez és ami fontosabb a kollégák wellbeingjének, azaz vállalati jólétének megőrzéséhez.

A komplexitást pedig nem csak a wellbeinggel és  fenntarthatósággal összefüggő magas elvárások, de az a sajátosság is növelte, hogy az iroda jelenti egyúttal a showroom-ot is. A munkakörnyezet kialakítása olyan értékekre fókuszál, mint a holisztikus ergonómia, a fenntartható körforgásosság és a skandináv design. Azaz nem csupán a gazdaságosságra helyezik a hangsúlyt, hanem az ott dolgozó emberek számára a fizikailag és pszichológiailag legmegfelelőbb környezet kialakítása a cél. Köln, Stockholm, Kinnarp és Varsó nagyvárosok bemutatótermeit követően a budapesti a soron következő, ahol az új nemzetközi színvonalú showroom-koncepció megvalósul. 
 


A jövő emberközpontú irodaháza – egy sor okos megoldással

Az Agora egyrészt partner a Kinnarps sajátos igényeinek kielégítésében, másrészt az irodaház olyan előremutató fejlesztésekkel rendelkezik, amelyek a legmodernebb létesítményekre jellemzőek. Ezt jelzi az Agora Hub épület Breeam Outstanding minősítése is. A Breeam a világon a leghosszabb ideje alkalmazott módszer, amellyel az épületek fenntarthatóságát értékelik és tanúsítják. A magyar piacon az Agora Hub az első, és azóta is egyetlen olyan épület, amely a legmagasabb BREEAM értékeléssel rendelkezik. 

Ez egyebek mellett számos olyan fenntartható megoldásnak köszönhető, mint az, hogy az Agorában 100 százalékban megújuló elektromos áramot használnak, az öntözést csapadékvízzel oldják meg, félezer biciklitárolót alakítottak ki számos zuhanyzóval és öltözővel, vagy a melegvíz-ellátást napkollektorok segítik. A fenntarthatóság mellett komoly hangsúlyt fektetnek arra, hogy az itt dolgozók minél hatékonyabban, a wellbeing jegyében végezhessék el a feladataikat. Ennek megfelelően bőven a munka világán túlmutató szolgáltatásokkal támogatják az itt dolgozókat. Ilyen a szállodák világából ismert concierge-szolgáltatás, vagy a munkahelyi élményeket támogató épületapplikáció, arcfelismerő beléptető rendszer, közösségi rendezvények vagy elektromos roller/bicikli-kölcsönzés. Az Agora épületei Well Gold előminősítéssel rendelkeznek. 
 


Fogynak a négyzetméterek

Az utóbbi időben a Kinnarps mellett olyan neves bérlők választották az Agorát, mint a Zeiss Digital Innovation Hungary, amely korábbi rugalmas irodaterületéről 1700 négyzetméterre bővült, ezzel pedig egy teljes emeletet elfoglalnak. Ugyancsak az Árpád-híd mellett található mostantól a Notino, Európa egyik legnagyobb e-kereskedelmi parfüm- és kozmetikai márkájának irodai központja, továbbá a Saic Motor, vagyis Kína egyik legnagyobb állami autógyártójának a székhelye is.
 


 

Forrás: sajtóanyag
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újabb jelentős bérlő költözik az Agorába

Újabb jelentős bérlő költözik az Agorába

Fogynak a prémium irodahelyek Budapesten – hamarosan megtelik az Agora Hub is

Új vezető a Kinnarps Hungary Kft. élén

Új vezető a Kinnarps Hungary Kft. élén

Svéd szakember irányítja decembertől a magyar irodapiac egyik legjelentősebb szereplőjét.

Agora a lakótelepen

Agora a lakótelepen

Piac és közösségi tér Békásmegyeren, II. ütem.

Hirdetés