Őrült étterem Lengyelországból.

A lengyel mode:lina™ tervezőit a street art és a 90-es évek ikonikus zenei klipjei inspirálták legújabb projektjük, a FoodX csapat számára tervezett poznani étterem megalkotása során.
 

„Szeretjük az olyan befektetőket, akik őrült ötletekkel, nyitott gondolkodásmóddal és fantasztikus megbízással keresnek meg minket – a FoodX csapat ebbe a kategóriába tartozik. Ételeikről elmondható, hogy valóságos street art jelenik meg a tányéron” – mondja Paweł Garus, a mode:lina stúdió társalapítója.

A tulajdonosok arra kérték a mode:lina designereit, hogy tervezzenek nekik egy helyet Poznanban, felhasználva néhány korábban már alkalmazott megoldást, például a brandre jellemző fantasztikus színpalettát és a sok neonfényt. 
 


Az ihletet közvetlenül a menü szolgáltatta, azok a cégek, akikkel a FoodX együtt dolgozik: a Mr. Pancake Poznań, a PIZZA BOYZ, a Ghost Burger és a Vegan Pizza Club. Így jött létre a hely erősen „street art-os” stílusa, az 1980-as, illetve az 1990-es évek színeivel, melyek egyenesen a popzenei televíziózás színes klipjeiből származnak, abból az időből, amikor még volt zenés tévé – mondja Kin Kinga, a projekt vezető tervezője.

A belső térben a falakon és a bútorokon végigvonuló színek dominálnak. A tervezők színjátszó fóliát javasoltak az utcai ablakokra is, hogy ezzel még több vásárlót vonzzanak be a színes térbe, a 90-es évek őrült világába. Az akkori idők stílusára támaszkodva úgy döntöttek, hogy üvegtéglát alkalmaznak, ami rendkívül népszerű volt akkoriban. Ebből készült a bárpult, illetve néhány fal díszítésére is felhasználták. A másik fontos hangulatteremtő elemet a falakon és a mennyezeten elhelyezett kupolás tükrök jelentik, amelyek megsokszorozzák az izgalmas esztétikai benyomást.

„Az étteremben minden bútor egyedi tervezésű, úgy formáltuk meg őket, hogy tökéletesen illeszkedjenek a belső tér hangulatához” – mondja Jerzy Woźniak, a mode:lina™ stúdió társalapítója

 

Projekt: FOODX POZNAN
Gasztro brandek: MR. PANCAKE, PIZZA BOYZ, GHOST BURGER, VEGAN PIZZA CLUB
Tervező : mode:lina™
Tervezői csapat: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Kinga Kin
Átadás: 2022. augusztus
Helyszín: ul. św Marcin 25, Poznan, Poland
Alapterület: 80 m2
Fotók: Patryk Lewiński 

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magyarok étterme Amerikában
  • 2020-06-05 07:00
  • Deco

Magyarok étterme Amerikában

A TG Italiano tulajdonosai Los Angeles Downtown városrészében nyitottak éttermet.

Az üvegház lehet a megoldás a társadalmi távolságtartásra az éttermekben

Az üvegház lehet a megoldás a társadalmi távolságtartásra az éttermekben

A pincérek pajzsban, az étel fadeszkán, te pedig az üvegházban.

Hirdetés