Az ecuadori fejlesztésű lakásmodul harmonikaszerűen nyílik. 

Az IWI koncepciója olyan rugalmas lakhatási alternatívát kínál, amely a felhasználók egyéni életstílusához alkalmazkodik. Az irodai dolgozószobától kezde, a jógastúdión és műhelyen át a vendégszobáig, a tér számos funkciót képes betölteni.


Juan Ruiz és Amelia Tapia építészek IWI háza könnyű fából és vászonból készül. Két modulból áll össze, amelyeket egy harmonikaszerűen nyitható és csukható szerkezet köt össze. Összenyomott állapotában úgy működik, mint egy zárt bútordarab, kibontva pedig kényelmes élettérré alakul át.
 

Az IWI érzékeny marad a környezetére, mivel állandó beavatkozás nélkül használja a tereket. Az itt látható quitói otthon terasza így nem vész el, csupán ideiglenesen kültérből beltérré alakul. 

Belsejében a tervezők egy milliméter pontossággal megtervezett, minimalista teret alakítottak ki. A hátsó modul egy kompakt polcrendszerből áll, ami többek között a világítást, a konnektorokat és az elektromos kapcsolókat is tartalmazza. A kerekeken csúszó elülső modul az aktuális használati funkciónak megfelelően bővíthető. A kabin teljesen kihúzott állapotában négy ember is kényelmesen elfér.
 

 

IWI | Web |  InstagramForrás: Designboom
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Élet 17 négyzetméteren

Élet 17 négyzetméteren

Ez a tajpeji lakás a praktikusság diadala.

Itt a bizonyíték: 19 négyzetméter is elég

Itt a bizonyíték: 19 négyzetméter is elég

Még a térérzetre és a helyiségek szeparálására is gondolt a tokiói építész.   

Eladó a majdnem legnagyobb lakóház, amit Frank Lloyd Wright tervezett

Eladó a majdnem legnagyobb lakóház, amit Frank Lloyd Wright tervezett

Azért csak majdnem, mert az építész szellemi örökségét kezelő alapítvány nem ismeri el Wright alkotásaként.

Hirdetés